Yozgat Belediyesi Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açtığı kursta hazırlanan el emeği ürünlerin sergi açılışını gerçekleştirdi. Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Belediye Başkanı Kazım Arslan’da katıldı. Sergide ahşap çeyiz sandığı, tel kırma ürünler, dokuma kilim, çini, üç boyutlu resim ve işlengi ürünler sergilendi. Sergide yer alan ürünleri inceleyen Belediye Başkanı Kazım Arslan, kursta bayanların meslek sahibi olmalarını arzuladıkları gibi, Yozgat’ın kültürüne katkı sunarak, yöresel ürün yelpazesini genişletmeyi arzuladıklarını bildirdi.

Başkan Arslan, üretilen ürünlerin pazarı oluşması durumunda, Yozgat’a gelen insanlara sunabileceğimiz ve başka yörelere hediye götürebileceğimiz Yozgat’a has hediyelik eşya olabileceğini ifade etti. Başkan Arslan, “Yozgat’a has hediyelik eşya noktasında bir sıkıntı var, biz bu açığı kapatmak istiyoruz. Burada üretilen ürünleri de biz belediye olarak satın alacağız ve bunları toplumun istifadesine sunacağız. Bu sayede kursa katılan bayanlarımızın da emeklerini değerlendirmiş olacağız” dedi. 

Başkan Arslan, kursa beklenilen katılımın sağlanamadığını, hazır ve pratik kurslara daha fazla katılım sağlandığını da sözlerine ekleyerek, “Burada biz hazır şeylerle uğraşmanın dışında bir şeyler üretmelerini ve buna katkı sağlamalarını istiyoruz, yani dileğimiz hanımların daha fazla bu kurslara katılmaları ve bunun daha çok yaygın şekilde devam etmesi'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim