Yer Muzu da tescillendi

Aydıncık İlçesinde yetiştirilen yöreye özgü Bağrıbütün kavunu ile ilgili 2017 yılında başlatılan tescil çalışmaları tamamlandı. Yer Muzu adı da verilen Bağrıbütün kavunu ile ilgili karar, Türk Patent Enstitüsü bülteninde yayınlandı.

24 Ağustos 2020 Pazartesi 00:35
Yer Muzu da tescillendi

AYDINCIK İlçesinde, bölgeye özgü olarak yetişen Yer Muzu olarak da adlandırılan Bağrıbütün Kavunu ile ilgili 2017 yılında başlatılan tescil çalışmaları tamamlandı. Türk Patent Enstitüsü’nün tescil ile ilgili kararı, 71 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün adı bülteni yayımlandı. Yozgat’ın Arabaşısı, Çanak Peyniri, Parmak Çöreği, Tandır Kebabından sonra Bağrıbütün kavunu da tescillenmiş oldu. Aydıncık Belediyesi’nin Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte yürüttüğü Bağrıbütün Kavunu Coğrafi işaretlemesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, Bağrıbütün kavununun Morfolojik ve Moleküler Karakterizasyonunun ölçümleri yapıldı. Bağrıbütün ekiminden sonra, çiçek tozlama, tül koruma işlemi gerçekleştirildi. Aydıncık İlçesinde yetiştirildiğinde kendine özgü yoğun kokusu, tadı olan, içerisindeki çekirdeği birbirine yapışık, bütün olarak çıktığı için Bağrıbütün olarak adlandırılan kavun, coğrafi işaretleme ile Aydıncık ilçesinin ürünü olarak adlandırılmış oldu. 

Son Güncelleme: 23.08.2020 16:38
Anahtar Kelimeler:
Yer Muzu Da Tescillendi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.