Sarıkaya Yenidoğan Mahallesi Özlem Yapı Kooperatifi içerisinde yer alan yapımı devam eden “Yenidoğan Özlem Camii”nin yapımına iki yıl öncesinden başlandı. Fakat camiye istenilen yardım gelmediğinden dolayı, minaresi, kubbesi, nakışı ve buna benzer birçok eksiği bulunduğu bildirildi.

Mahalle sakinleri ve Yenidoğan Özlem Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileri bu eksikliklerin giderilip bir an önce camilerine kavuşmalarını istiyorlar. Camiinin bitmesi içinde belirli miktarda maddi yardımlar bekleniyor.
Özellikle minare yaptırmak isteyen hayırsever vatandaşlar, dernek yöneticileri ile ya da mahalle sakinleri ile irtibata geçebilirler. Dernek yöneticileri ve mahalle sakinleri camiinin bu zamana kadar yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek kendilerinden Allah razı olsun dileklerini ilettiler.

Yapılan açıklamada, mahalle sakinleri şunları söyledti:
“Bu camiinin yapılmasında bundan sonra da maddi ve manevi katkı sağlayacaklara teşekkür eden mahalle sakinleri ve dernek yöneticileri, hayırsever vatandaşları camiileri için yardıma çağırdı. Yardımlaşmanın öneminden kısaca bahsedecek olursak, Genellikle ifâde edildiği gibi İslâmiyet bir yardımlaşma dinidir. İslâmiyetten önce de sonra da hiç bir din ve fikir sistemi onun kadar bu konuya eğilmemiş yardım anlayışını ve bu anlayışın uygulanışını bu kadar geniş boyutlara ulaştıramamıştır. Cenâb-ı Hakk: “İyilikte ve kötülükten sakınmakta birbirinizle yardımlaşın, günah ve düşmanlıkta yardımlaşmayın.” buyuruyor.

Zekât vermenin, güzel söz söylemenin ve daha pek çok şeyin, iyi olarak kabul edersek, yardımlaşmanın sınırını sonsuz olduğunu anlarız. Yardımlaşmanın konusunun içinde, maldan sevgiye kadar her şey verilebilir. Verme işi bazen zekât fitre gibi mecburi olduğu halde, bazen tamamen isteğe bağlıdır.
Bu vermenin sınırı yoktur. Bu yardımın dışında, Müslümanlar birbirlerine sevgi ile bağlanmak zorundadırlar. Allah şimdiden yapmış olduğumuz ve yapacağımız yardımları kabul ve makbul eylesin.”

Editör: TE Bilişim