Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Uğur Bektaş oda binasında bir basın toplantısı düzenleyerek 2010 yılını değerlendirdi ve 2011 yılından beklentileri dile getirdi.
    Yozgat ekonomisinin memur, işçi, emekli ve üniversite öğrencilerine bağlı olduğunu belirten Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Uğur Bektaş, 2010 yılında umudunu bulamayan esnafın 2011 yılına umutla baktığını dile getirdi.
    Ekonominin memur ve öğrenci kesimine bağlı olduğunu bu bağlamda gelebilecek her yatırımın Yozgat için büyükkazanımlar getirdiğine değinen Uğur Bektaş, yaz aylarında gurbetçilerden umduğunu alamayan esnafın Bayramlar ve özel günlerde az da olsa toparlanma sağladığından bahsederek açıklamasına şöyle devam etti;
    “Yozgat'ta kış şartlarının ağır olması vatandaşlarımızın ısıtma ve korunma giderleri bir şekilde esnafımıza yansımaktadır. 2011 yılından umutluyuz. Üniversitemizin kültürel ve ekonomik açıdan Yozgat'a büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyorum.
    Kısır ekonomik döngü içerisinde esnafımızın yoğun çabası her zaman boşa gitmektedir. Haddinden fazla işyeri var bu da sıkıntı doğuruyor mesela aynı marketten 15 adet var. Biri kapanıyor bakıyorsunuz diğeri açılıyor. Yani dar ekonominin olduğu yerde çeşit fazlalığı arz talebi düşürüyor”
BİN 500 İŞYERİ KAPANDI BİN 300 İŞYERİ AÇILDI
    Yozgat genelinde bin 500 işyerinin kapandığını, bin 300 işyerinin de açıldığına değinen Bektaş, “Kısır döngü içerisinde olan esnafımızım çoğu işyerini kapattı. Buna karşılık bin 300 işyeri faaliyete geçti. Tabii ki bu ekonomide dengenin sağlandığını göstermez. Sebebi ise mesela ber lokantada beş kişi çalışıyor. Her birinin meslekleri ayrı, o işyeri kapanınca orada çalışan sanatkarlar esnaf dükkanı açıyor bundan kaynaklanan artış işyeri açılmasının sebebi” dedi
HIZLI TREN EKONOMİYE KATKI SAĞLADI
    Ankara-Yozgat -Sivas Hızlı Tren hattının Yozgat ayağında yapılan çalışmaların ekonomiye yüzde 20-25 oranında katkı sağladığını belirten belirten Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Uğur Bektaş, “Bugün nereden bakarsanız inşaatta bin 500'e yakın insan çalışıyor. Bu insanlar ihtiyaçlarını Yozgat'tan gideriyor. Esnafa büyük bir kazanım bu mesela. Bu tür yatırımlar illerin ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bu çalışmalar devam ettikçe çalışan sayısı da artacaktır. Bugün bin 500 kişi iken bu sayı üç binlere çıkacaktır.
    Benim esnaflarımızdan tek isteiğim daha dikkatli ve özverili birşekilde işlerini yapmaları. Yani bu bugün var elimizden geldiği kadar çok kazanalım değil de daha kaliteli hizmet verelim babında çalışmalarıdır” görüşlerine yer verdi.
EKONOMİDE KİLİT ESNAFIN DAVANIŞI
    Akonominin canlanması amaçlı bir çok çalışmaya imza attıklarına değinen Bektaş, bu yıl içerisinde Üniversite öğrencilernin yapmış olduğu “Esnaftan memnuniyet” anketinin sonuçları doğrultusunda hiçmet içi eğitim düzenleyeceklerine değinerek, “Geçtiğimiz hafta il genelinde bulunan genel sekreterlerle biraraya gelerek belirli kararlar aldık.
    Önümüzdeki ay içerisinde esnaflarımızı grup şeklinde “Müşteriye nasıl davranılmalı” konusunda bir eğitim düzenliyoruz. Bunun katkı sağlayacağına eminim.
    Çünkü ekonomide kilit esnaf davranışıdır. Esnaf ne kadar kaliteli hezmet verirse vatandaş o kadar memnun kalır” diyerek sözlerinin tamamladı.
Editör: TE Bilişim