Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan ve Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, dolmuşların konaklama noktası olarak belirlenen eski güreş eğitim merkezi karşısında bulunan alanda incelemelerde bulundu, dolmuşçularla sohbet etti.

Dolmuş şoförleri uzun süredir sorun olan yer konusunun çözüme kavuşmuş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkür ettiler.

ÜÇ TAŞIYICI KOOPERATİF BİRLEŞTİ

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, daha önce meydan yeri, sonrasında eski askerlik şubesi arkasında bulunan alanda konuşlanan dolmuşların yıllardır süre gelen yer sorununu uzlaşı ile çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Dolmuşların kent merkezinde önce cumhuriyet meydanı ardından da eski askerlik şubesi arkasında bulunduğunu hatırlatan Akgün;

“Oradan da memnun kalınmadı vatandaşlarımızın ciddi tepkisi oldu. Kalkış noktası da ana yol kenarında sedefler düğün salonunun önü oldu” dedi.

Üç taşıyıcı kooperatifinin bir araya gelerek tek çatı altında toplanmasının ardından yıllardır süre gelen yer sorununun da çözüme kavuştuğunu hatırlatan Akgün, ayrıca yeni alınan araçlarla hizmet kalitesinin de artırıldığına dikkat çekti.

YENİ ARAÇLAR DA ALINDI

Bozok Spor Salonu yanında bulunan yeni yerin her türlü ihtiyaçların düşünülerek tasarlandığını kaydeden Akgün, şu bilgileri verdi:

Konaklama, lavabo ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan oluştu. Konut alanlarından daha uzak, elverişli bir noktada hem de terminale yakın bir noktada güzel bir yer oluşturuldu. Kooperatiflerimiz bu birleşme noktası ile birlikte araçlarını tamamen değiştirerek artık küçük dolmuşlar kaldırıldı, artık taşımaya uygun engelli taşıtları alandı, araçlar ve kapasiteleri büyütüldü. Ve güzergahlar tamamen yenilendi. Bununla ilgili Yozgat’a taşıma anlamında ciddi bir kalite getirildi. Yakın zamanda kaliteleri daha da yükselterek yeni çalışmalar oluşturacağız.”

YAZIN SERİN KIŞIN SICAK DURAKLAR

Akgün, ayrıca Yozgat’ın mevsim şartlarına uygun yeni dolmuş durakları aldıklarını bildirdi.

İlk etapta 10 adet sipariş verilen yeni durakların sayısını artıracaklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün;

“İnşallah yeni ihalesini yapmış olduğumuz kapalı durakları da yakın bir zamanda mahallelerdeki belirlenen yerlere koyacağız. Malum Yozgat’ın iklim şartları. Buna istinaden ısıtmalı, soğutmalı duraklarımız olacak. Şuan için 10 tane aldık ama bunları yaygınlaştıracağız. Kooperatifimizle istişare içerisindeyiz. Sağ olsunlar söylediğimiz ve arzu ettiğimiz her şeyi yerine getiriyorlar. Çalışmalarımızı bu çerçevede sürdürüyoruz. Yeni yerleri de hayırlı olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim