HALBES firması işletme sahibi Prof. Dr. Haluk Deda, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda düzenlenen toplantıda, devam eden yatırım faaliyetleri hakkında ilgililere bilgi aktardı. Ajans Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, mevcut ve potansiyel yatırımcıların yatırım sürecinde karşılaşabilecekleri sorunların çözümüne destek olmak için kamu adına yatırım ortamında önemli roller üstlenen aktörlerin önemli bir birliktelik mesajıyla bir araya geldiğini ifade etti. Ajans Yozgat Yatırım Destek Ofisi'nde gerçekleşen toplantıya; İş-Kur Müdürü Nevzat Atak, Yozgat Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Mualla Taşkesen, KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürü Yüksel Özdemir, TKDK Koordinatörü Selim Türker, Yozgat OSB Müdürü Erdoğan Öztürk, Yozgat TSO Genel Sekreteri Ziya Saydam, Bozok Teknopark Genel Müdürü Orhan Hazer, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Özgür Memiş katıldı. 
2011 yılında Ankara'da kurulan HALBES firmasının, tıbbi ve aromatik bitkiler, et ve bal gibi gıda maddeleri üretiminin yanında yenilenebilir enerji ve gıda kurutma makinesi üretimi alanlarında faaliyet gösterdiğini belirten işletme sahibi Prof. Dr. Haluk Deda, Yozgat'ta 100 dönüm üzerinde kurdukları 'Tıbbi ve Aromatik Bitkiler' çiftliğinde ekinezya, adaçayı, şeker otu, tıbbi nane, tıbbi papatya, sarı kantaron, melisa ve on beşin üzerinde tıbbi ve aromatik bitki ürettiklerini söyledi. Deda, Yozgat’ta bulunan çiftliğin aynı zamanda Türkiye’nin ilk Tıbbi ve Aromatik Bitki Çiftliği özelliğini taşıdığına dikkat çekerek, ''Üretilen bu bitkiler Yozgat OSB’de kurutulmak ve ekstraktları çıkarılmak üzere tesis çalışmalarına başlanmıştır.
Ayrıca Yozgat OSB’de, patentleri alınmış olan ikili kanat profilli rüzgâr türbinlerinin üretilmesi için faaliyetlerimiz devam etmektedir. Rüzgâr türbini üretilmesi için hali hazırda bölgesel teşvik alınmış olup, tribünlerin üretimine bu sene içerisinde başlanması planlanmaktadır'' dedi.

Editör: TE Bilişim