Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik A.Ş.’nin Sorgun İşletmesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği Yeni Çeltek Sorgun İşletme Bahçesi’nde verildi. Yemeğe bu yıl 250 kömür işçisi ile birlikte Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik Genel Müdürü Osman Coşkun, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yeni Çeltek Sorgun İşletme Müdürü Hacı İbrahim Akyel, Havza Madencilik İşletme Müdürü Reşit Alkan, İlçe Emniyet Müdürü, Sendika Temsilcisi, Sorgun Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı ve çok sayıda misafir katıldı. Yemek öncesi işletme yöneticileri ve maden ocağı işçileri ile bir araya gelen Genel Müdür Osman Coşkun, sohbet edip, başta Ramazan ayı olmak üzere mevcut durumları hakkında bilgi aldı. Daha sonra işçilerle birlikte iftar yapan Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik Genel Müdürü Osman Coşkun, iftar yemeğin her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlendiğini belirterek, Ramazan ayının birlik, berberlik ve bereket dolu bir yıl olarak sürmesi temennisinde bulundu.

ORUÇLARIMIZI HUZUR
İÇİNDE TUTUYORUZ


Genel Müdür Coşkun; “Her yıl olduğu gibi bu yılda huzur içinde bir ramazan ayı idrak ediyoruz, oruçlarımızı tutuyoruz, iftarlarımızı yapıyoruz. Ülkemizde huzur ve refah en üst noktadır. Ancak bizleri gibi huzurlu bir ramazan ayı geçiremeyen dindaşlarımız bulmaktadır. Bugün Gazze’de, Suriye’de Müslüman kardeşlerimizin başına bombalar atılıyor. İnsanlık susuyor. Hükümetimiz bu konuda dünya ülkeleri ile sürekli temas halindedir. Bu zulmü yapanlar tarih boyu huzur bulamamıştır. Şimdide bulamayacaklarına inanıyorum. Hep birlikte bu savaşların durması, akan kanın dinmesi için dua edelim” dedi. Yeni Çeltek Kömür İşletmesinin her yıl daha da güçlendiğini bir kez daha anımsatan Genel Müdür Osman Coşkun; yakın zamanda çalışan işçilerimizin maaşlarında ciddi iyileştirmeler yaptıklarını kaydetti.

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ
GÜVENLİĞİNE
ÖNEM VERİYORUZ


Genel Müdür Osman Coşkun; “İşletme olarak her zaman İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ortamının sorunsuz olmasına önem verdik, bundan sonra da vereceğiz. Bir işçimizin dahi tırnağının kırılmasına gönlümüz razı olmaz. Şimdi burada Sendika temsilcilerimiz bulunmaktadır. Sendikaların görevleri İşçilerin sağlığı ve iş güvenliği ortamını takip etmektedir. Bizlerin göremediği eksik veya noksan kısımlar varsa bizlere söylesinler. Bizler her zaman az kar edip, işçilerimizin sağlığını düşünmekteyiz” dedi. İftar yemeğinin ardından işçiler Genel Müdür Osman Coşkun ve yemeğe katılan misafirlerle birlikte hatıra fotoğrafı çekindi.
Editör: TE Bilişim