Daha önceden Çocuk Şubesi, Asayiş Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube birimlerinin bulunduğu fakat tadilat nedeni ile boşaltılan Şehitler Polis Merkezi, yapılan düzenlemelerin ardından törenle hizmete açıldı.
    Törene Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gülümser, Defterdar Mustafa Işık, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yunus Çetin, Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer, daire müdürleri, emniyet rütbeli personeli ve binada görev yapan olan polisler katıldı. 
    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşma yapan Emniyet Müdürü Bekir Akarsu , “Şehitler Polis Merkezi, Çocuk Şube ve Toplum Destekli Büro Amirliği birimlerinin görev yapacağı binanın geçmiş dönemlerde İl Emniyet Müdürlüğü ve bazı şube müdürlüklerinin faaliyet gösterdiği emniyet hizmet binası olarak kullanıyordu, Vatandaşlarımıza verilen hizmet düzeyinin yükseltilmesi, personel kalitesinin arttırılması ve teknik donanımların yükseltilmesinin yanı sıra hizmet verilen binaların da günümüz şartlarına getirilmesi de mümkün olmaktadır'' diye konuştu.
    Akarsu' nun konuşmasının ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Vali Necati Şentürk, “Yozgat hem kurtuluş savaşında, hem de teröre çok sayıda şehit vermiş bir ilimiz, şehitler diyarına Polis merkezimizin ismi de gayet anlamlı olarak düşünülmüş.
    Yeniden hizmete kavuşturulan bu binanın herkes için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
    Daha sonra Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yunus Çetin, Yozgat Baro Başkanı Başkanı Yusuf Başer  ve Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gülümser binanın açılışını birlikte yaptı. 
    Kurdele kesiminden sonra hizmete açılan binayı gezen davetliler yeni bölümleri ve  yapılan değişiklikleri yerinde incelediler.
Editör: TE Bilişim