30 Mart’ta yapılan mahalli idareler yerel seçimlerinde AK Parti’den yana  tavır olan Boğazlıyan’da merkezi hükümet yatırımları hayat bulmaya başladı.
Belediye Başkanı Erdal, "Seçimlerde ne söz verdiysek hepsini bir bir yerine getireceğiz" dedi. Boğazlıyan eski sanayi sitesinin yıllardır mezbelelikten kurtarılamadığını belirten Başkan Erdal, "Bugün Boğazlıyan için tarihi günlerden birisi. Artık ismi toplum ahlakına yakışmayan ve bir çok kötü alışkanlıklarla anılan eski sanayi sitesinde ilk yıkım işini başlattık. Sosyal tesisleriyle, modern binalarıyla, park, konut ve işyerleri ile Boğazlıyan vitrinine önemli katkı ve destek sağlayacak projelerimize Boğazlıyan halkından da destek bekliyoruz" diye konuştu.

İLK İŞYERİ YIKILDI

Erdal, bugün eski sanayi sitesinde ilk (arsa) işyerinde yıkım çalışmasının başladığını belirterek, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanımız sayın Bekir Bozdağ ve Ak Parti Yozgat Milletvekillerimiz sayın Av. Yusuf Başer ve Dr. Ertuğrul Soysal ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı sayın Mehmet Ergün Turan, Boğazlıyan için hazırladığımız projelerimize sağolsunlar büyük destek verdiler. Ben kendi adıma ve Boğazlıyan halkı adına bir kez daha desteklerinden dolayı teşekkür ederim. TOKİ Başkanı sayın Turan'la az önce (eski sanayi sitesinde yıkım nedeniyle) bir telefon görüşmesi yaptım. Boğazlıyan'a hayırlı ve uğurlu olması diledi. Boğazlıyan halkı gerçekten de yıllardır bu çirkin görüntünün ortadan kaldırılmasını istiyordu. Bu iş bize kısmetmiş. Proje hayata geçtiğinde Boğazlıyan'ın en gözde ve güzel yerlerinden birisi olacak. Yeter ki halkımız Boğazlıyan için yapılan bu projeye sahip çıksın."

"DESTEK BEKLİYORUZ"

Eski sanayi sitesinde (arsa) işyeri bulunan vatandaşların büyük oranda yeni projeye destek verdiğini dile getiren Erdal, "Projeye destek veren vatandaşlarımızın işyerlerini biz yıkacağız. Vermeyenler ise kendi imkanları ile yıkımı gerçekleştirecekler" şeklinde konuştu.
Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Boğazlıyan Şehirlerarası otobüs terminalinin de başka bir yere taşınacağını belirterek, "Bundan sonra otobüs firmaları, minibüsler, köy minibüsleri ve taşımalı eğitim hizmeti veren minibüsler de bir arada olacak. İlçe merkezinde ne otobüs ne de minibüsler olmayacak. Ayrıca şehir içi taşımacılık yapan mavi minibüslerde sıkı kontrolden geçecek. Konu ile ilgili gerek emniyet gerekse araç muayene istasyonu yetkilileri ile bir görüşmemiz oldu. Ticari araçlarda kontrol altında bulunacak. İsteyen herkes aracını sarı renge boyatıp, taksicilik yapmayacak. Kaçak ve sahte plakalı ticari araçların önüne geçilecek" dedi.
Boğazlıyan şehir merkezi için de bir dizi projeleri olduğunu ifade eden Erdal, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Özhaseki'nin büyük desteği ile 3 adet park alanı, şadırvanlar ve tuvaletler yapılıp, ayrıca ilçe merkezinin sıcak asfalta kavuşacağını ve şehir içme suyu şebeke hattının da yenileneceğini söyledi.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan projenin iki yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilişim