Gelişimini hızla sürdüren Yozgat Bozok Üniversitesi yaptığı yeni ve modern binalarla da kendisinden söz ettiriyor. Bünyesinde 5 bin öğrenciye eğitim verebilecek olan Mühendislik Fakültesi modern binası ve çevre düzenlemesiyle de öğrencilerin ilgisini çekecek. 80 bin metrekare yeşil alanı bulunan 56 bin metrekare oturum alanı bulunan binanın içerisinde bölümlerin laboratuvarları da yer alacak.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Mühendislik Fakültesi inşaatının tamamlandığını önümüzdeki eğitim öğretim yılında mühendislik fakültesi öğrencilerin yeni binada eğitim göreceklerini belirterek, “Çok modern ve geniş bir binamız oldu. İçerisinde bölüm öğrencilerimizin faydalanabilecekleri laboratuar alanlarımız yapıldı. Binamızda 5 bin öğrenci rahatlıkla eğitim yapabilecek. Fakültemizin çevre düzenlemesi çok güzel olacak. Fakülte binası iç kısımda içerisinde fıskiyelerin bulunduğu yapay bir gölümüz, yapay şelale ve üzerinde köprülerin bulunduğu içerisinde su akan dere ve yeşil alanı bulunuyor. Bunun dışında fakültemizin 80 dönümlük bir yeşil alanı olacak” dedi.
Yeni binada yeni bölümlerinde olacağını ifade eden Rektör Karacabey, “Bu yıl Bilgisayar Mühendisliği bölümümüz öğrenci alacak. Çevre mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümlerimiz de aktif hale geldi. Yine YÖK’ten talep ettiğimiz Malzeme ve Metalurji Mühendisliği kabul edildi. Bu yıl öğretim görevlilerimizi tamamlayıp inşallah gelecek yıl da öğrencilerimizi alacağız. Amacımız tercih edilen bölümleri açarak öğrencileri ilimize gelmesini sağlamaktır.

Editör: TE Bilişim