Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 24’üncü dönemin ilk oturumu ve yemin töreni yapıldı. Yozgat’ın bu dönem meclise gönderdiği 3’ü Ak Parti, 1’i de MHP’den oluşan 4 milletvekili yemini ettiler.

TBMM'de yeni dönemin ilk oturumu ve yemin töreni dün yapıldı. Genel Kurul'a AK Parti'li ve MHP'li vekiller katılıp yemin ederken, CHP’nin Genel Kurul'a katılarak yemin etmedi. Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer ve MHP Milletvekili Sadir Durmaz, meclis genel kurulunda yemin ederek resmen milletvekili oldular.

İLK DEFA 4 YOZGAT VEKİLİ

            Yozgat bu dönem ilk kez TBMM’ye 4 milletvekili gönderdi. Şu ana kadar 6 vekille mecliste temsil edilmesine karşın bu dönem göz nedeni ile azalan nüfusun tanıdığı 4 milletvekilini meclise gönderdi.

            İlk olarak Ak Parti’den Bekir Bozdağ’ın Yozgat milletvekili olarak yemin ettiği törende, sırasıyla Ertuğrul Soysal, MHP’den Sadir Durmaz ve Ak Parti’den son olarak Yusuf Başer, isim sırasına göre meclis kürsüsüne çıkarak yemin ettiler.

            Yozgat’ı 4 yıl boyunca TBMM çatısı altında temsil edecek olan milletvekillerinin yemin töreni Yozgat’ta da geniş kitliler tarafından töreni canlı olarak yayınlayan TBMM TV’den izlediler.

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ

            Milletvekillerinin TBMM çatısı altında ettiği yemin şu satırlardan oluşuyor: “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Editör: TE Bilişim