Vali Abdulkadir Yazıcı Yozgat’ta görev yapan basın mensuplarıyla Nohutlu Tepesi Bilal Şahin Tesisleri’nde sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda Vali Yazıcı Yozgat’ta uygulanan projeler, devreye giren hizmetler ve sürdürülen çalışmalar hakkında hazırlanan geniş çaplı görsel sunum eşliğinde bilgi aktardı.
Vali Yazıcı Yozgat’ta yürütülen hizmet ve çalışmaların aralıksız ve süratle devam ettiğini ve bu noktada da özellikle yapılan iş ve işlemlerde gece gündüz çalışarak bürokrasiye takılmadan projeleri sonlandırma gayreti içerisinde olduklarını beyan etti. İl genelinde yürütülen çalışmalarda tüm kurumların ortak hareket ettiğini ve bunun yanı sıra Yozgatlı siyasetçilerden de büyük destek aldıklarının altını çizen Vali Yazıcı, yapılan yatırım ve projelerin tamamının hükümet yatırımları olduğunu söyledi.
TÜM PROJELERİ SIRALADI
Vali Abdulkadir Yazıcı Yozgat’ta devam eden tüm proje ve hizmetler hakkında basın mensuplarına detaylı bilgi aktarırken,  devam eden projeler ve tamamlanan hizmetlere de tek tek değindi. Bu kapsamda Yozgat’ta hafriyat çalışması devam eden Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde mevsimsel duruma göre en az bir blok dikmeyi hedeflediklerini belirten Yazıcı, Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu’nun ek binasına kız öğrenci almayı planladıklarını ve bu vesileyle Yozgat’a artı değer katacaklarını dile getirdi. Spor Vadisi’nde birinci etap ikinci bölüm inşaatının tamamlandığını bildiren Abdulkadir Yazıcı, ayrıca spor vadisine bir amatör spor evi ve sahası inşa edileceğini ve bununda sonradan projeye dahil edildiğini anlattı. 
Vali Abdulkadir Yazıcı, ‘’Spor vadimizde bir ıhlamur caddesi açılacak, şu anda oraya ıhlamurlar dikildi bile. Spor Vadisi projesi tamamlanmasının ardından Yozgatlı hemşehrilerimiz Spor Vadisi içerisinde yer alan ıhlamur caddesinde güzel ıhlamur ağaçları arasında yürüyüş yapabileceklerdi. Spor Vadisi projemiz dışında,  geçtiğimiz aylarda temeli atılan 296 yataklı İmam Hatip kompleksimiz önümüzdeki yıl tamamlanmış olacak’’ dedi. 
Vali Yazıcı ayrıca Yozgat’a önümüzdeki günlerde bir Arkeoloji Müzesi yapılacağını ve bakanlıkta proje hazırlandığını bunun dışında da yine Yozgat’a Adli Tıp Kurumu açılabileceğini dile getirdi.
Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’ta yapımı devam eden yeni Hükümet Konağı binası inşaatıyla ilgili de bilgi aktarırken, inşaatı devam eden Hükümet Konağı’nın 2016 yılında tamamlanacağını ve söz konusu bina için son olarak 4 milyonluk bir kaynak temini daha gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak, ‘’Yozgat’a kazandıracağımız bu hükümet konağı Ankara’ya yapılan Ak Saray’dan sonra en güzel bina olacak’’ şeklinde görüş bildirdi.
Vali Yazıcı son olarak Yozgat’a ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi kazandırdıklarını ve bunun içinde çalışmaların devam ettiğini anlattı. Yaklaşık üç saat süren toplantıda Abdulkadir Yazıcı, ‘’Hatalarımız veya eksiklerimiz tabi ki vardır. Ancak amacımız süratle başladığımız hizmetleri tamamlamak ve Yozgat halkının hizmetine sunmaktır. Hiçbir vali çalışmadığı için soruşturma geçirmez, sıkıntı yaşamaz. Söz konusu projeler tamamlandığında ben Yozgat’ta bile olmayacağım. Ancak Yozgat halkı ve sonradan gelen kuşak bu hizmet ve projelerden istifade edecektir’’ diye konuştu 
Toplantı Vali Yazıcı’nın basın mensuplarından gelen soruları cevaplamasıyla son buldu.

Editör: TE Bilişim