VATANDAŞLARIMIZIN
DERTLERİNİ
SIRTLAYACAĞIZ

Göreve yeni başlayan il genel meclisi üyelerini ve muhtarları tebrik eden Yazıcı, “Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’ne seçilen arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Demokrasinin güzel bir unsurudur seçilip gelmek, sandıktan da seçilerek çıktınız.
Milletin iradesini alarak geldiniz. Bu ülke hepimizin. Yozgat’ın merkezi de köyleri de bizim. İnşallah el birliği ile en güzel çalışmalara ilimizde imza atacağız. Emanetini sırtına aldığımız vatandaşlarımızın dertlerini sırtlayacağız” dedi.
Hiçbir makamın seçilenlere gurur vermemesi gerektiğini vurgulayan Yazıcı, “Hiçbir makam ve mevki insanları hakir görecek kadar bize imtiyaz vermemeli. Buna dikkat etmeliyiz.
Görev süremizde doğru işler yapmaya çalışacağız. Yapacağımız her işe ‘Allah razı olsun, iyi ki yapıldı’ denmeli. Yapacağımız her iş; bir ay, bir sene,  ya da 10 yıl sonra demode olmaması lazım. Kamunun hakkını en iyi şekilde gözetmeliyiz” diye konuştu.

KÖYLERİMİZİN
ALT YAPISINI
İYİLEŞTİRDİK

Geçen yıl köylere en iyi şekilde hizmet götürmek için çalıştıklarını vurgulayan Yazıcı, “Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Kanalizasyon çalışmalarında da daha fazla köyümüze hizmet götürmek için 5 milyon lira borçlandık. Köylerimizin altyapısını iyileştirdik” dedi. 
2014 yılında  Yozgat merkezde de sosyal projeler başta olmak üzere imar alanında da ciddi çalışmalara imza atacaklarını vurgulayan Yazıcı, “Geçen yıl milli eğitim yatırımları noktasında  66 milyon lira kaynak aktarıldı. Türkiye’de 81 il içerisinde ihalelerini en önce bitiren il Yozgat oldu. Bu önemli bir konu. İlimize ayrılan kaynağı en iyi ve hızlı bir şekilde değerlendirdik. Bu yıl da 57 milyon lira ayrıldı” dedi.

KADIN TERMAL
AQUAPARK

Yozgat’ın, il merkezi, ilçeleri ve köyleriyle yaşanabilir bir kent olması için çalıştıklarını belirten Vali Yazıcı, “ Yakın zamanda Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi yapımına başlayacağız. 850 bin TL”si çıktı. 1 milyon lira da Özel İdare’den ayıracağız. Projesi en ince noktasına kadar hazır.
Yozgat”a gelecek hemşerilerimiz ve  gurbetçilerimiz için önemli bir uğrak yeri olacak. Farklı tatil yörelerine gitmelerine gerek kalmayacak. Tesis ilimizin örf ve adetlerine uygun olarak yapılacak. Sabah çocuğuyla uquaparka giden kardeşlerimiz orada saatlerce kalabilecek. Yaşam merkezi olacak tesiste vatandaşlarımız termal sudan ve bir çok etkinlikten yararlanacak. Spor yapabilecek. Yozgat için güzel bir eser olacak” diye konuştu.

DEĞİŞİM BAŞLIYOR

Hükümet Konağı’ndan itibaren Lise Caddesi’nde ne kadar kamuya ait bina varsa yeniden ele alınacağını, çevre düzenlemesinin yanı sıra bazılarının yeniden yıkılıp yapılacağını vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:
“Vali Konağı öncesindeki camimizin ve vali konağının duvarlarını iç tarafa alacağız. Yozgat Lisesi’nde onarım başladı. Lisemizi ortaya çıkaracağız. Celal Atik Ortaokulu ve lojmanını kaldıracağız. Yozgat Lisesi”n bastırmayacak şekilde oraya bir okul yapacağız. Tarım, jandarma binalarının duvarlarını değiştireceğiz. Ofis binasını da alacağız. Lise caddesinden itibaren vatandaşlarımız huzur içerisinde güzel kaldırımlarla ferah bir şekilde kent merkezinde gezilebilecek” dedi.

SPOR VADİSİ 1. ETAP
İHALESİ 22 NİSAN’DA

Spor vadisinde birinci etabın 22 Nisan 2014 tarihinde ihalelerinin yapılacağını vurgulayan Yazıcı, “Spor vadisinde yüzme havuzu yapılıyor. Orada Sporcu Fabrikası’nı da yapacağız. Aynı bölgeye gençlik merkezi de yapacağız.
Spor Vadisi’nin ikinci etabında tünel, tren macera parkı gibi yatırımlar olacak.  Onların yapımını da yazın başlatacağız.
3. etap içinde ise 80 bin ağaç dikildi. Bunların 15 bini büyük ağaç. Bu ağaçlarımız için su deposu yaptık ve damlama sulama yöntemiyle bu ağaçlarımızı büyüteceğiz. Yetişkin ağaçlar diktik ki vadideki yeşilin güzelliğini sadece torunlarımız değil bizde görelim diye. İlimizde hastanenin ve imama hatip lisesi yapımı devam ediyor. İnşallah Yozgat il merkezini, ilçeleri ve köyleriyle vatandaşlarımızın huzur ve mutluluk içinde yaşayacağı bir konuma getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim