Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından, Yozgat, Sivas, Kayseri illerini kapsayan, yatırım fırsatlarını içeren ön fizibilite raporu tamamlanarak, yayınlandı. 
Yozgat’ta Kenevir bitkisine dayalı yatırımlar ile termal turizm, kereste ürünlerine yönelik yatırımlar önerildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren Kalkınma Ajansları, illerde yatırım potansiyeli yüksek ürünlerin tespiti, yatırımcılara yeni fırsatlar sunmak adına araştırma çalışmalarına ve ön fizibilite çalışmalarına hız verdi. ORAN Kalkınma Ajansı, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerine verdiği mali desteklerin yanı sıra illerin bilgi ve çekim merkezi olma hedefiyle araştırma, yayın faaliyetlerini sürdürüyor. ORAN, bölgenin yatırım potansiyeli yüksek ürün ve hizmetleri için Ajans uzmanları tarafından hazırlanan ön fizibilite raporlarını tamamlayarak, yayınladı. Sonuç odaklı programları doğrultusunda sanayi, tarım ve turizm alanındaki fırsatları yatırıma dönüştürmeye yönelik ön fizibilite raporunda illerde yapılabilecek uygun yatırımları öne çıkardı.  Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, ORAN işbirliği, ajans uzmanlarının kapsamlı araştırmaları, saha ziyaretleri sonucunda hazırlanan raporlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın tüm devlet desteklerini tek çatı altında topladığı yatirimadestek.gov.tr portalının yatırım fırsatları bölümüne eklendi.  2020 ve 2021 yıllarında yapılan araştırmalar sonucunda 14 ön fizibilite raporu, bölgeye yatırım yapacak yatırımcıların istifadesine sunuldu. Hazırlanan ön fizibilite raporunda iller düzeyinde yapılabilecek uygun yatırımlara ilişkin şu bilgilere yer verildi:
 ‘’Kayseri’de imalatı ve tarımsal sanayiyi destekleyici, Kuru Yük Konteyneri Üretimi, Doğal Sirke Üretimi, Yumurta Tozu Üretimi, Sığır Kemiğinden Jelatin Üretimi, Alabalık Yemi Üretimi ve Beydeğirmeni Besi Bölgesi Biyogaz Tesisi Ön Fizibilite Raporları ile turizm sektörünü destekleyen Erciyes Dağı 5 Yıldızlı Otel Ön Fizibilite Raporu da tamamlanan çalışmalar arasında yer almaktadır.
Sivas ili için kaynak verimliliğini destekleyici Aktif Karbon Üretimi ile ilin kış turizmi potansiyeline uygun olarak Dört Yıldızlı Otel Yatırımı Ön Fizibilite Raporu yatırımcıların kullanımına sunuldu.
Yozgat’ta yerel kalkınma fırsatlarını harekete geçirmek adına Kenevirden Kannabidiol (CBD) Ekstraksiyonu Üretimi, Kereste İşleme Tesisi, Kenevir Elyafı Üretim Tesisi, Çarpraz Lamine Ahşap (CLT) Üretimi Ön Fizibilite Raporları ve yine ilin turizm potansiyeli ile uyumlu Termal Butik Otel Ön Fizibilite Raporu yatırımcılara sunulan raporlar arasında bulunmaktadır.’’
2021 yılı içerinde 6 ön fizibilite raporunun daha tamamlanarak yatırımcıların istifadesine sunulmasının planlandığı belirtilen ORAN açıklamasında, ‘’Yatırımcılarda yatırım fikri oluşturmayı ve detaylı fizibilite çalışmalarına altlık sağlamayı hedefleyen raporların bölgenin yatırım ve girişimcilik ekosistemine katkı yapması hedefleniyor. Söz konusu konularda yapılacak yatırımlar için, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisleri ile irtibat kurulabilir ve yatırım danışmanlığı, izin ve ruhsat konularında destek talep edilebilir’’ denildi.

Sarıkaya'da özel iftar buluşması Sarıkaya'da özel iftar buluşması
Editör: TE Bilişim