Akdağmadeni Belediye Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yurtnaç’ın yanı sıra Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İlçe Kaymakam Vekili İhsan Erdurucan, Belediye Başkanı Suphi Daştan, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları, yatırımcı kurum müdürleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kemal Yurtnaç, devlet hizmetlerini daha kaliteli sunulması bir çalışma bu çalışmayı başlattıklarını söyledi. Burada konuşulanların ilgili birim müdürleri tarafından not alınacağını ve bunların takibinin yapılacağını ifade eden Vali Yurtnaç, “Burada biz bugün sorunların fotoğrafını çekeceğiz. Bundan sonra işin takibi daha rahat ve daha güzel olacak. Bir yere hizmet götürürken öncelikleri de belirleyeceğiz. Nüfus esasına, bölge ekonomisine katkısına, verimliliğine bakacağız. Ondan sonra da işlere başlayacağız. Bu toplantıyı merkez ilçe ile birlikte 14 ilçemizde yapacağız. 20 gün için Yozgat'ın genelinin günübirlik profilini ortaya koyacağız. Geleceğe yönelikte bu vilayette neler yapacağız onun alt yapısını buradan çıkaracağız. Bizler değil artık sizler konuşacaksınız. Sizlerin kanaatini biz esas alacağız" dedi.
Vali Yurtnaç'ın konuşmasının ardından toplantıya geçildi. Toplantıda eğitim, sağlık, tarım, köy altyapısı ve turizm-tanıtım başlıkları altında belde ve köylerin sorunları masaya yatırıldı. Mahalle ve köy muhtarları ile söz almak isteyen vatandaşlar bu 5 ana başlık altında bölgelerinde bulunan sorunları dile getirdi. Sorunlar Yozgat Valiliği ve ilçe kaymakamlığı tarafından oluşturulan katip heyeti tarafından tek tek not alındı.

Editör: TE Bilişim