Yozgat Aktif ve Sanayici İş Adamları Derneği (YASİAD) üyeleri dünyaca ünlü turizm merkezi Maldiv Adaları'na 10 günlük iş gezisi düzenledi.
    YASİAD Yönetim Kurulu ve üyelerden oluşan 5 kişilik heyet Maldiv Adaları, Srilanka ve Hindistan'ı ziyaret etti.
    Heyet, Maldiv Adaları, Srilanka ve Hindistan gezilerinde özellikle turizm, tarım ürünleri, gıda ve inşaat sektöründe iş adamlarıyla görüşmelerde bulundu.
    Türk okulları, dershane ve yurtları da ziyaret etti. YASİAD üyesi Hüseyin Kaman 10 günlük Maldiv Adalar ziyaretinin oldukça faydalı geçtiğini söyledi.
    Kamanlı, “Üyelerimiz ile birlikte Maldiv Adalarının yanı sıra Srilanka ve Hindistan'da ziyaretlerde bulunduk. Buralarda turizmden tarım ürünlerine, gıdadan inşaat sektöründe faaliyetini sürdüren işadamları ile bir araya gelerek iş imkanları konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Türk Okulları, dershane ve yurtları görünce çok duygulandık. Dünyanın bir ucundan diğer bir ucunda Türk okullarının olması, ülkemizi dünyaya tanıtması, Türk kültürünü ve Müslümanlığı dünyanın dört bir tarafına yayması gerçekten ülkemiz açısından gurur kaynağı olmuştur." dedi.
    İşadamı Alper İlter de gezinin oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Maldiv Adaları, Srilanka ve Hindistan'da oranın iş adamları ile yaptığımız iş görüşmeleri her iki taraf içinde olumlu geçti. İnşaat, altyapı, taşımacılık, sağlık hizmetleri, tarım ve eğitim konularında her türlü anlaşmaya hazır olduğumuzu belirttik. İki ülke açısından oldukça faydalı iş görüşmelerinde bulunduk. Burada bulunan yatırımcılarda ticaret anlamında ülkemize gelerek ne gibi faaliyetlerde bulunmaları konusunda araştırma yapacak.”
Editör: TE Bilişim