Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, ''Torba Yasa'' ile durumu iyi hale geleceklerin yanında kötü hale gelecek işçilerin de bulunduğunu söyledi.

     Zararsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine bağlı belediyelerin işçilerin maaşını düzenli olarak ödediğini, bazılarının ise ödeyemediğini kaydetti.

     Norm kadro fazlası personel için yasanın umut kaynağı olduğunu ifade eden Zararsız, ''Bu işçiler valiliğin gönderdiği yerlerde maaşlarını düzenli bir şekilde alabilecekler. Yozgat, Sorgun, Boğazlıyan belediyeleri gibi işçilere maaşını aksatmadan ödeyen belediyeler de var. O belediyelerde de norm kadro fazlası işçi var, onlar da bir yerlere gönderilecek. Bu açıdan baktığımızda Torba Yasayla durumu iyi hale gelecek işçilerde var, kötü hale gelecek işçiler de var'' dedi.

     İşçilerin maaşını yatırmayan Aydıncık, Bazlambaç, Yenifakılı, Ovakent, Kuzayca, Beyyurdu, Kösrelik, Sekili, Bektaşlı, Esenli, Devecipınar, Kazankaya, Çadırağaç gibi 2'si ilçe olmak üzere toplam 13 belediyenin olduğunu ifade eden Zararsız, bu belediyelerde çalışan işçiler için yasanın olumlu olduğunu, işçilerin yeni yerlerinde maaşlarını alabileceklerini, Yozgat merkez, Sorgun, Boğazlıyan gibi belediyelerde çalışan işçileri ise yasanın olumsuz etkileyebileceğini kaydetti.

     Zararsız, işçilerin yasadan endişe duyduklarını belirterek, ''Sözleşmeleri 2 yıl sonra bitecek olması işçileri geleceklerini düşünmek zorunda bırakıyor. Herhangi bir sendikaları olmayacak çünkü. Yasayla belediyelerin çeşitli hizmetlerinde çalışan bütün işçilerin gönderilmesini talep eden belediyeler de var. Bu belediyeler işten gönderdiği işçinin yerine hiçbir şekilde 5 yıl personel alamayacak'' dedi.

     Zararsız, yasayla ilgili Valilik tarafından gelecek hafta bir komisyon kurulacağını, komisyonda tüm konuları derinlemesine konuşup, tartışacaklarını, yasa hakkında yeterli bilgisi olmayan belediyelerin bilgilendirileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim