Açıkel, gazetecilere yaptığı açıklamada, başlattıkları bu kampanya ile Bayırbucak Türkmenlerinin ihtiyaçlarını gidermeyi hedeflediklerini belirtti.
Hatay’ın sınır bölgesinde Türkmen Dağı’nda bulunan, Bayırbucak Türkmenlerinin şuanda Esad ve Rus güçlerinin işgali altında olduğunu hatırlatan Açıkel, buradaki Türkmenlerin yaşam mücadelesi verdiğinin altını çizdi.
Türkmen kardeşlerinin yanında olmak amacıyla Sarıkaya Belediyesi olarak yardım kampanyası başlattıklarını dile getiren Açıkel, şunları kaydetti: “Bu yarım kampanyası içerisinde, kardeşlerimize de yarayacak özellikle çocuk kıyafetleri, çocuk maması, çocuk bezleri, kardeşlerimizin soğuktan korunmaları için kışlık kıyafetler, battaniye ve kuru gıda malzemeleri bulunmaktadır. Bu yardımları Sarıkaya Belediyesi Hilal Masası’nda topluyoruz. Bugüne kadar bir tır dolusu kıyafet ayarladık. İnşallah kuru gıda da ayarladıktan sonra yaklaşık 6-7 gün sonra yardımlarımızı ilgili makamlara ulaştıracağız. Onlar da oradaki Türkmen kardeşlerimize inşallah ulaştıracaklardır.”

Editör: TE Bilişim