Hafta sonu Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen konser programına Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, MHP İl Başkanı Cevdet Kaya, Merkez İlçe Başkanı Ethem Sedef, Türk Ocağı Yozgat Şube Başkanı Nefise Yüksel, Akademisyen Mustafa İlbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konser programında ilk olarak sahneye Yozgat’ın yetiştirmiş olduğu tasavvuf müziği sanatçılarından Recep Kunduz ve semazen ekibi çıktı. Recep Kunduz seslendirdiği ilahilerle ülkücülere manevi bir ortam hazırlarken, daha sonra ise sırasıyla Osman Öztunç ve Ali Kınık konserde sahne alan sanatçılardan oldu. Konser programının açılış konuşmasını yapan Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, Ülkü Ocakları’nın Yozgat’ta uzun bir süreden sonra toplumun tüm kesimiyle kucaklaşarak bir araya geldiğini ve kapalı mekanlardan, herkese açık meydanlara indiklerini hatırlatarak

 “Bugünde rabbimize hamd olsun ki Cumhuriyet Alanı’nı Yozgatlı hemşerilerimiz ve ülkücülerimiz hınca hınç doldurmuştur. Ne mutlu ki böyle güzel bir günde birlik ve beraberlik içerisinde genç kardeşlerimiz, hanımefendilerimiz, büyüklerimiz ve küçüklerimiz meydanımızı ve konserimizi şenlendirmiştir. Ülkü Ocakları kurulduğu günden beri gençlerimizin milli ve manevi ahlak ve şuur içerisinde yetişmesini amaçlamış ve bu uğurda yaklaşık yarım asırdır faaliyet ve etkinliklerini sürdürmeye devam etmiştir. Başta bizlere desteğini esirgemeyen genel başkanımız Olcay Kılavuz olmak üzere tüm katılımcılara ve ülkücü kardeşlerimize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Duran Küçükduman’ın ardından sahneye gelen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’da Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Yozgat’ta da Ülkü Ocakları’nın yaptığı faaliyet ve etkinliklerle genç nesle milli ve manevi anlamda örnek teşkil ettiğini ifade ederek “Burada da görüyorum ki binlerce genç kardeşimiz meydanı hınca hınç doldurmuş Allaha şükür. Buradaki kitle Türkiye’yi bölmek ve parçalamak isteyenlerin önüne çekilmiş kalın bir settir. Buradaki kalabalık ülkemizin milli ve manevi değerlerimizle yeniden inşasını gerçekleştirecek olan aydınlık yarınlarımızın sigortasıdır. Mensubu olmakla gurur duyduğum aziz dava arkadaşlarıma ve genç kardeşlerime sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi Allaha emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahne alan  sanatçı Osman Öztunç, okuduğu türküler ve şiirlerle katılımcılara doyumsuz anlar ve yaşatırken yağmura rağmen Cumhuriyet Alanı’nı hınca hınç dolduran gençler saatlerce konserin ve müziğin tadını çıkardı. Osman Öztunç’un ardından sahneye çıkan ve genç neslin severek dinlediği sanatçılardan Ali Kınık etkisini artıran yoğun sağanak yağışa rağmen konserini başlatırken sağanak yağışın etkisini artırmasıyla birlikte konserini yarıda kesmek zorunda kaldı. Konser sonunda MHP İl Başkanı Cevdet Kaya’da sanatçılara günün anısına hediye takdiminde bulunarak konser son buldu.



Editör: TE Bilişim