Kurak geçen mevsim yüzünden bekledikleri ürünleri alamayacağını tahmin eden çiftçiler, kara kara düşünürken hafta sonu yağan yağmurlar tarlalara adeta can suyu kattı. Sarıkaya’da ve köylerimizde yağan yağmurlar, verim düşüklüğü endişesi taşıyan çiftçilere umut oldu. Yağışların hububatta kardeşlenme dönemine denk gelmesi beklentileri artırdı.
Sarıkayalı çiftçiler, kurak geçen kış mevsiminin ardından gelen bahar yağmurlarının hububatın kardeşlenme döneminde çiftçilerin imdadına yetiştiğini ve yağışların bir süre daha devam etmesi halinde hububatta verimin arzu edilen noktaya ulaşabileceğini söylüyor.
Çiftçiler kurak geçen mevsimlerle ilgili ve son haftalarda yağan yağmurlarla ilgili şunları söyledi: “Kış döneminde kar ve yağmurun az olması bizi çok üzmüştü.

Bu dönemde özellikle kar yağışının az olması verimi bir parça düşürecektir. Ancak, bitkinin suya en fazla ihtiyaç duyduğu dönem Nisan, Mayıs ve Haziran aylarıdır. Nisan ayında bitki yeterli yağışı aldı.
Son haftalarda da yağan yağışlar tarlalarımıza adeta can suyu oldu. İnşallah böyle devam ederse verimde geçen yıla oranla çok fazla düşüş olmayacağını düşünüyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim