Yozgat’ta otopark problemini büyük ölçüde çözecek, Cumhuriyet Meydanına alternatif meydanı ile insanlara yaşam alanı sunacak olan ‘Kent Meydanı ve Otopark’ projesinin temeli atıldı. 
Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, Yozgat’ta kangren haline gelen otopark problemine büyük ölçüde çözüm olacak otopark projesinin kent meydanı ve diğer entegre projelerle birlikte gelecek nesillere önemli bir miras olacağını söyledi. 
Temel atma çalışmalarını yerinde inceleyen Açıkgöz, gazetemize yaptığı açıklamada, ‘Yeni Hal Binası’ ile entegre olarak inşa edilecek olan otopark projesinin eski hükümet konağı ve belediyenin yıkılması ile bir birine entegre önemli bir alanı ortaya çıkaracağını ifade etti. 
Projenin sadece otoparktan ibaret olmadığını vurgulayan Açıkgöz; 
 “Yozgat’ımız ve şehrimize hayırlı, uğurlu olsun. Artık Yozgat’ta bir kangren haline gelen otopark sorununu çözme adına atılmış olan büyük bir adım otopark projemiz. Sadece otopark olarak da düşünülmemi, üzerinde kent meydanı, sosyal donatılar olacak. Projemiz hal binamıza entegre olacak, belediyemizin yerine yapılacak olan kent meydanına entegre olacak bağlantı tünellerle beraber. Toplam 4 bin metre karelik bir alanı kapsıyor. 350 araçlık bir otopark olacak, üzerinde sosyal donatılar, kafeteryalar olacak. Kısmen de olsa iş merkezi olacak. Daha sonra da eski hükümet binası ile de entegre haline gelebilecek şekilde tasarladık projemizi. Projemizin kapsamında kent meydanı olacak. Kent meydanının projesi oldukça değişik. Otoparkımızın rampaları ısıtmalı olacak kış şartlarına uygun bir şekilde. Şehre önemli katkı sağlayacağını ümit ediyoruz” dedi.
Açıkgöz, projelerin belediye yerine halkın hizmetine katkı sağlamasının planlandığını belirtti.
 “Yerimizi başkanımızın da talimatı ile en az gelir getirecek şekilde, şehrimize de en üst seviyede katkı sağlayacak şekilde projelendirdik” diyen Açıkgöz; “Buranın üzerine bir iş veya ticaret merkezi tanımlasaydık proje kendi bütçesini çok rahat bir şekilde karşılardı. Biz Yozgat’ın bizden sonraki gelecek nesillerine meydan kalsın, güzel bir miras bırakalım istedik. 
Projemizin 700 gün süresi var. Bu yıl sonuna tamamlanmazsa dahi önümüzdeki yılın Nisan-Mayıs ayına tamamlanır. Valilik binasının taşınması ile biz de oraya taşınarak belediye binasının yıkımını gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim