Viyanalılar meğer Yozgat'ı bir ülke sanıyorlarmış. Topraklarında yaşayan Türkler arasında ön sıralarda yer alan Yozgatlılar yüzünden Viyana'da tanınan bir isim olan Yozgat'ı pek çok Viyanalı'nın ülke zannettiği ortaya çıktı.
    Bu ilginç bilgi 27 Aralık Pazartesi günü Hürriyet Gazetesi'nin Seyahat ekindeki “Viyana'da 2011'le vals” başlıklı haberde yer alıyor. Saffet Emre Tonguç imzası ile yayınlanan haberin 'Altın elmayı almaya gittik, kahveyi bıraktık' başlıklı bölümünde Viyana'da 100 binin üzerinde Türk'ün yaşadığı, bunların arasında Yozgatlıların yoğunlukta olduğu gerçeği vurgulanıyor.
    Haberin bizi, Yozgatlıları ilgilendiren ilginç olan tarafı ise şöyle anlatılıyor: “Osmanlılar şehirde çok iz bırakmış ve Viyana'yı “Altın Elma” olarak adlandırmış. Viyana'yı kuşatmaları Avusturyalıları derinden etkilemiş. Viyana'da Türkengasse (Türk Sokağı), Türken Schanz Parkı, Türkenhof (Türk Avlusu) gibi isimler var. Bugün Viyana'da 100 binin üstünde Türk yaşıyor ve bunların arasında çok sayıda Yozgatlı var. O yüzden Viyanalılar Yozgat isimli bir ülke var zannediyorlar!”
Editör: TE Bilişim