Yaklaşık 40 bini Yozgatlı 100 bin Türk’ün yaşadığı Viyana’dan Yozgat’a oluşan gönül köprüsü, dün açılışı yapılan ‘Viyana konulu fotoğraf” ve ‘Viyana Caddesi’ ile sağlamlaştı. Yıllar önce Viyana kapısından dönen ecdadın torunları Yozgat’ta gönülleri fethetti.

                Avusturya’dan emekli Akdağmaden’li bir vatandaşın Viyana’da çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ve Yozgat Belediyesi’nin ismini verdiği ‘Viyana Caddesi’, Viyana Büyük Elçisi Heidi Maria Gürer’in katılımı ile yapıldı. Yozgat’a gelen Büyükelçi Valisi Necati Şentürk’ü ziyaretinin ardından Hayri İnal Konağında Düzenlenen Fotoğraf sergisi açılışına katıldı.

                Viyana’dan emekli Mehmet Emir’in fotoğraf karesine yansıyan “Babam ve ben” ismini verdiği sergisinin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Başer, 40 bin Yozgatlı’nın yaşadığı Viyana’da bulunan bir Yozgatlı’nın çektiği fotolardan oluşan sergi vesilesi ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

                Başer; “Şehrimizi ikinci kez ziyaret eden Büyük Elçi hanıma teşekkür ediyoruz. Bizlerde onların yaptığı ziyarete ve bu dayanışmaya karşılık olarak DSİ’nin orada bulunan caddemize Viyana Caddesi ismini verdik kendilerine çok teşekkür ederim” dedi.

                Fotoğrafların sahibi Mehmet Emir de duygularını şu şekilde ifade etti: “Emir yaptığı konuşmada; Babam biz küçükken Viyana’dan bizlere fotolar gönderip oraların nasıl olduğunu ne şartlar altında çalıştığını ve ne şartlarda yaşadığını göstermek amacı ile fotolar gönderdi.

                Ben babamı fotoğraflarda tanıdım daha sonra 1984 yılında oraya gittiğimde fotoğraflarla tanıdığım yerleri görme şansı buldum. Bu günde burada bu fotoğrafları sergiliyoruz.”

                Sergiden sonra Belediye tarafından oluşturulan ‘Viyana Caddesi’nin açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilişim