Yozgat Veterinerler Odası tarafından 'Dünya Veterinerler Günü' dolayısıyla Cumartesi günü Desti Lokantası'nda yemek düzenlendi. Katılımın yüksek olduğu programda Oda Başkanı Faruk Anteplioğlu, tük katılımcılarla tek tek ilgilendi.
Samimi bir ortamda gerçekleşen yemeğe il merkezi ve ilçelerden çok sayıda veteriner hekim ve ailelerinin yanı sıra farklı kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı. 
Her yıl Nisan ayının son Cumartesi günü 2001 yılından bu tarafa 'Dünya Veteriner Hekimler Günü' olarak kutlandığını hatırlatan oda başkanı Faruk Anteplioğlu; "2016 yılı teması 'Tek sağlık yaklaşımı ve sürekli eğitim'dir. Tek sağlık konsepti özellikle son yıllarda ortaya çıkan yeni zoonotik hastalıkların insan, hayvan ve çevre sağlığı ile uluslararsı ticaret ve ekonomi üzerine oluşturduğu küresel etkilere bağlı olarak gündeme gelmiştir. BU da mesleğimizin önemini bir kez daha göstermiştir" dedi. 
Veteriner Hekimliğin saygı ve stratejik bir meslek olduğunu kaydeden Anteplioğlu, buna bağlı olarak her geçen gün sorumlulukların arttığını ve değiştiğini söyledi. 
Anteplioğlu şunları kaydetti: "Bu nedenle veteriner hekimliği mesleğine hizmet eden başta üniversitelerimiz olmak üzere tüm kurumların dünyadaki değişen şartlara ve yeniliklere uyum sağlamaları, biz veteriner hekimlerin de birey olarak yaşam boyu eğitim kuralını kabullenmemiz de kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. 
Gelişmiş dünya ülkelerinde veteriner hekimlere verilen değerin, ülkemizde de verileceği günlerin gelmesi umuduyla dünya veteriner hekimleri günümüz kutlu olsun" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim