Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2013-2017 Stratejik Planında belirlenen hedefler çerçevesinde,  Yozgat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl “Verimlilik, Temiz Üretim/Eko-Verimlilik” konulu, eğitim semineri düzenlendi. 
22-23 Ekim 2014 tarihlerinde Yozgat TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerin birinci gününde “Dünya’da ve Türkiye'de Verimlilik Kavramının Gelişimi, Verimlilik Nasıl Artırılabilir? Verimlilik Artırma Teknikleri (VAT)” konularında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğünden Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Dr. Halit Suiçmez katılımcıları bilgilendirdi. 
Seminerin ikinci gününde ise ise "Verimlilik Genel Müdürlüğü'nün görevleri, faaliyetleri ve işbirliği olanakları ile Temiz Üretim/Eko Verimlilik" konularında Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Deniz Koç tarafından yapılan sunumlarla katılımcılara detaylı bilgiler verildi.
Seminere Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personelleri ile birlikte ORAN Kalkınma Ajansı, KOSGEB Yozgat Hİzmet Merkezi Müdürlüğü ve Yozgat'taki TSO'ların temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilişim