25 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında ülke genelinde gerçekleştirilen “Verimlilik Haftası” etkinlikleri kapsamında Yozgat’ta Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından                “Verimlilik nedir, Ne değildir, Verimliliğin Önemi…” konularında etkinlikler düzenledi.
27 Nisan günü Milli Eğitim Vakfı İlkokulunda, 28 Nisan’da ise Yunus Emre Ortaokulunda gerçekleştirilen sunumlara okul idarecileriyle birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü V. Mualla Takesen, Bilim ve Teknoloji Şube Müdürü Seyfettin Çetiner, Teknisyen Osman Bozkurt ve Tekniker Latif Koçak katıldı. 
Sunuma Milli Eğitim Vakfı İlkokulu dördüncü sınıf öğrencileri ile Yunus Emre Ortaokulu 5.6.7. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri katılım sağladı.
Programın açılışında kısa bir konuşma yapan BSTM İl Müdür Vekili Mualla Taşkesen:
“Bu yıl 81 ilde 350'den fazla organizasyon gerçekleştirilecektir. Düzenlenecek etkinliklerle okullarda, üniversitelerde, organize sanayi bölgelerinde, fabrikalarda, verimlilik kavramının gündeme taşınması sağlanmış olacaktır. Verimliliğin bütün bir ülkenin hayatını etkileyip değiştirebilecek bir güce dönüşebilmesi, verimlilik hareketinin ülke geneline yayılmasıyla mümkün olacaktır. Verimlilik Haftası etkinliklerimize katılan, destek veren siz öğrencilere, öğretmenlere teşekkür eder, ülkemizin kalkınma ve büyüme yolundaki tüm engelleri  verimlilik artışına daha fazla önem vererek aşabileceğine olan inancımı bir kez daha tekrarlayarak saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
OKULLARDA VERİMLİLİK ANLATILDI
Her iki okulda, Bilim Teknoloji Şube Müdürü Seyfettin ÇETİNER tarafından yapılan sunum da, Verimlilik nedir? Ne değildir? Verimliliğin Önemi ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri slayt eşliğinde anlatıldı. Yapılan sunuda öğrenciler etkin ve interaktif bir şekilde katılım sağlandı.
Sunumun başında verimlilikle ilgili bir tanıtım filmi ve verimli ders çalışma teknikleri ile ilgili filmler izlettirildi.
Bilim, Teknoloji Şube Müdürü Seyfettin Çetiner ise slayt eşliğinde yaptığı sunumda özetle şunları söyledi:
“Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından her yıl Nisan ayı sonunda Verimlilik haftasının okullarda, işyerlerinde, fabrikalarda tüm Türkiye’de verimlilik bilincinin oluşması amacıyla bu tür etkinlikler yapılmaktadır.” 
VERİMLİYSENİZ REKABET EDEBİLİRSİNİZ
Çetiner slayt eşliğindeki sunumunun sonunda: “Verimliliğin doğru ürün ve hizmeti doğru biçimde doğru hızda, doğru miktarda, doğru zamanda, doğru kalitede, doğru kaynaklarla, yüksek katma değer sağlayarak çevreye zarar vermeden üretmektir dedi. Sözlerine devam eden Çetiner, Verimlilik çok çalışmayı değil akılcı çalışmayı gerektirir. Verimlilik neyin, ne zaman ve ne amaçla daha fazla ve daha hızlı üretileceğidir. Dahası verimlilik doğru işlerin doğru bir şekilde yapılabilmesidir. Verimlilik yalnızca üretimin artırılması demek değildir. Verimlilik çok çalışmak demek değildir. Verimlilik kârlılık demek değildir. Verimlilik tasarruf etmek değildir”  ifadelerine yer verdi. 
Program sonunda Okul İdarecileri, yararlı ve verimli bir sunum yapıldığı için teşekkür ettiler. Bu tür programların devam etmesi gerektiğini söyleyerek Verimlilik bilinci hakkında öğrencilerde bir farkındalık oluştuğunu söylediler.
Program sonunda Okul İdarecileri ve İl Müdür Vekili Mualla Taşkesen tarafından, öğrencilere içerisinde 8 farklı konuda verimlilik konulu tanıtım broşürleri, baskılı ajanda, kalem, baskes (çıkartma) setleri bulunan karton taşıma poşetleri dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim