Boğazlıyan’da vatandaşların 15 Temmuz gecesi yaşananları, darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri amacıyla oluşturulan Darbe Anı Defteri’ne vatandaşlar duygularını kaleme alıyor. 
Boğazlıyan Kaymakamlığı Hükümet Konağı girişinde açılan standa gelen vatandaşlar deftere duygu ve düşüncelerini yazarak hainlere karşı duruşlarını bir kez daha gösterme fırsatı buluyor. 
Vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu belirten Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu defteri dolduran vatandaşlara teşekkür ederek şu satırları deftere yazdı: 
“Mensubu olmakla gurur duyduğum aziz Türk Milleti!
15 Temmuz “darbe teşebbüsü “ karşısında dik ve kararlı duruşun, ülkene, bayrağına, onuruna ve iradene sahip çıkışın bir kez daha asaletini, kahramanlığını, devlete bağlılığını göstermiştir. Senin emrinde ve hizmetinde yürümeye devam ederek, milli ve manevi değerlerimizi korumaya ve kollamaya devam edeceğim.
Vatanın birliği ve beraberliği için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimiz!
Sizin uğrunda toprağa düştüğünüz değerleri yaşatmak, onları canı pahasına savunmak bizim de şiarımız oldu, olmaya devam edecektir. Sizin aziz hatıranız karşısında saygıyla eğiliyor, sizlere Allah'tan rahmet diliyorum. Sizin emanetiniz olan vatanımızı ve yakınlarınızı başımızın üstünde taşıyacağımızdan şüpheniz olmasın.
Bozok yaylasının yiğit evlatları değerli Boğazlıyanlılar!
15 Temmuz gecesinden beri takdire şayan milli iradeye sahip çıkışınız farkınızı ve hain barındırmayan yapınızı yine ve yeniden dosta ve düşmana göstermiştir. Sizlere temsilcisi olduğum hükümet adına şükranlarımı arz ediyorum.
Bu milletin evladı, ilham kaynağımız ve ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması mücadelesinde liderimiz Sayın Cumhurbaşkanım! 
Sizin önderliğiniz, ileri görüşlülüğünüz ve en önemlisi de millete olan sevdanız bu darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde anahtar rol oynamıştır. 15 Temmuz ve sonrası dirayetiniz, kararlılığınız ve basiretiniz bizlere de güç vermiştir. Sizinle beraber yürüyecek, 2023,2071 ve Yeni Türkiye vizyonuna ulaşacak, yüreğimiz “Rabiamız” olan tek vatanımız, tek devletimiz, tek milletimiz ve tek bayrağımız için çarpmaya devam edecektir.
Aziz Türk Milleti, Şehitlerimiz, Muhterem Cumhurbaşkanım! 
PDY/FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile mücadelemizi yükseltecek, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruyacak, rengini şehitlerimizin kanından alan Al Bayrağı gururla, her alanda her yerde dalgalanması için samimiyetle çalışamaya devam edecek “durmak yok yola devam “düsturu ile sizinle beraber yürümeye, çalışmaya, gayretle devam edeceğim.”
15 Temmuz Darbe Anı Defteri bir süre daha duygu ve düşüncelerini yazmak isteyen vatandaşlar için stantta tutulacak ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gönderilecektir.”
VEFA BÜROSU KURULDU
Ayrıca kaymakamlık içerisinde vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını veren şehitlerin yakınları ve kahraman gaziler için “Vefa Bürosu” oluşturuldu.
Yapılan açıklamada; “Bağımsızlığımızı, milli ve manevi değerleri korumak uğruna savaşan veya terörle mücadele eden güvenlik görevlileri ve hatta sivil vatandaşlar, bu yolda ya yaşamlarını kaybetmekte ya da yaralanarak zor hayat şartları altında yaşamak zorunda kalmaktadır.
Devletimiz, son 15 yılda şehitlerimiz, yakınları ve gazilerimiz için reform niteliğinde ve onların layık oldukları şekilde çalışmalar yapmıştır. Hayatlarını yitiren vatandaşlarının geride kalanları ve hayatta kalanların kendileri ve aileleri için, çeşitli sosyal politikalar ve hizmetler uygulayarak, bu sorunun en asgari derecede hissedilmesini sağlamaya çalışmaktadır.
Bu doğrultuda uygulanan sosyal koruma politikalarının temel gayesi; ülkesinin varlığı için hayatından veya sağlığından olan fedakâr vatandaşların ve ailelerinin toplum içinde, insan şeref ve haysiyetine yaraşır şartlarda, hayatlarını huzur ve refah içinde idame ettirmelerini sağlamaktır.
Bu amaçlarla Kaymakamlığımızın himayesinde şehitlerimizin hatıralarının yaşatılması, şehit yakınları ile gazilerin her türlü mağduriyet ve mahrumiyetten korunması amacıyla; ilçede yerel proje ve çalışmalar yapılmasını koordine etmek, şehit yakınları ile gazilere yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Şehit Aileleri ve Gaziler "Vefa bürosu” oluşturulmuştur” ifadelerine yer verildi. 

Editör: TE Bilişim