Havaların soğuması ve kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte vatandaşları kömür telaşı sardı.

Kış mevsimi yaklaşmasına rağmen Yozgat’ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında kömür yardımı alan ihtiyaç sahibi vatandaşların bir kısmı hala kömürünü alamadığını iddia etti. Bir an önce kömürünü almak isteyen vatandaşlar kömür alabilmek için dağıtımının yapıldığı alanda geceden sıraya giriyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü ilde gece soğukta bekleyen insanlar üşümemek için lastik ve çevreden topladıkları ağaç ve kalasları yakarak ısınmaya çalışıyor.
Kömür alabilmek için geceden sıraya giren Hüseyin Uçar, “Saat 23.00’de geldim. Sabaha kadar bekliyoruz. Alabilirsek kömürümüzü alacağız. Günlük 20 kişiye veriyorlar 50 kişi bekliyor” dedi.
Mustafa İbiş isimli vatandaş da kış mevsiminin geldiğini evde kömürün olmadığını belirterek, “Gece geliyoruz, sıra bekliyoruz. Alabilirsek alacağız kömürü alacağız. Başka vilayetlerin kömürleri dağıtılırken Yozgat’ta bizler alamadık” dedi.
Kömür almaya gelen bir vatandaş da 15 gündür geldiğini ifade ederek, “Her gün geliyorum. Bugün saat 04.30’da geldim sıraya girdim bekliyoruz. Havalar soğudu bir an önce kömürümüzü almak istiyoruz” diye konuştu.
KİMSE MAĞDUR EDİLMEDİ

Öte yandan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, hiçbir vatandaşın kömürünü almak için kömür nöbeti tutmak gibi zaruretle karşı karşıya olmadığı, 10 gün içerisinde kalan az miktarda kömürün zaten adreslere teslim olarak dağıtımının tamamlanacağı bildirildi. 
Yapılan açıklamada Yozgat’ta 6 bin 500 ton kömür dağıtımının yapılacağı, köylerde dağıtımın tamamlandığı il merkezinde ise yüzde 60’ına kömürün ulaştırıldığı bildirildi. 10 gün çerisinde de kalan kısmın dağıtılacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim