SYDV İl Müdürü Ali İpek, vakıf olarak kömürleri vatandaşların kapılarına kadar ulaştırdıklarını ve medyada gündeme gelen sıraya dizilme gibi bir uygulama metodunun söz konusu olmadığını belirtti.

SYDV İl Müdürü Ali İpek: “Vakfımızca kömür dağıtımında bu kamu hizmetinin vatandaşların kapısına kadar ulaştırılması uygulaması benimsenmiş olup, vatandaşların sıraya girmek suretiyle kömür almaları şeklinde bir dağıtım metodu benimsenmemiştir. Ancak bazı vatandaşlarımızın kömür dağıtım noktasına gelerek Vakıf yetkililerin dağıtım listesi dışına çıkılarak kendilerine kömür vermeleri şeklinde talepleri söz konusu olabilmektedir” dedi.

SYDV İl Müdürü Ali İpek, 2015 yılında fakir ve muhtaç ailelere toplam 6 bin 500 ton kömür dağıtımı yapılmasının kararlaştırıldığını ve merkeze bağlı köylerin kömür dağıtım işinin ise 30 Ekim 2015 tarihinde tamamlandığını bildirdi. Ali İpek, merkezde ise 2 bin 500 ton kömürün dağıtımının tamamlandığını ve geriye kalan bin 500 ton kömürün ise halen dağıtımının sürdüğünü ifade etti. Ali İpek, SYDV’nin kömür dağıtım işini ilk kez bu yıl yapmadığını ve yıllardır yapılan dağıtımlarda gerek listelerin hazırlanması, gerekse dağıtım ile ilgili tüm tedbirlerin konusunda uzman vakıf personelleri tarafından özverili ve gayretli çalışmalarla yürütüldüğünü hatırlattı.

‘AKSAKLIK ŞİRKETTE’

SYDV İl Müdürü Ali İpek, Sorgun  kömür ocağından talep edilen miktarda kömürün vaktinde gönderilmemesi nedeniyle kömür dağıtım işinin uzadığını ve söz konusu durumla ilgili olarak ilgili kömür ocağı yetkililerinin gerek sözlü, gerekse yazılı olarak ikaz edildiğini belirtti.

İlgili şirkete yazılan resmi yazıda kömür yardımlarının ihtiyaç sahibi ailelere bir an evvel dağıtımının yapılması ve kış aylarının başlaması nedeniyle vatandaşların mağdur olmamaları için kalan kömürün hiç ara verilmeden sevkiyatının ivedi olarak vakfa yapılmasının talep edildiği ve durumun ehemmiyetinin aktarıldığını da söyleyen Ali İpek, 

“Habere konu olan aksaklığın ilgili kömür ocağının 53 ayrı yere kömür dağıtımı yapması nedeniyle ilimize yeteri kadar kömür gönderememesinden kaynaklandığı şifahi olarak şirket yetkililerince Vakıf Müdürlüğümüze bildirilmiştir.  Sonuç olarak ilgili şirket nezdinde gerekli girişimler Valiliğimizce yapılmakta olup, kömür dağıtımının en kısa sürede tamamlanacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Ali İpek vatandaşlara hatırlatmada bulunarak kömür yardımlarını her vatandaşın kapısına kadar ulaştırdıklarının bir kez daha altını çizdi. 
Ali İpek “Vakfımızdan şartları tutup, daha önceki yıllarda da kömür almış vatandaşlarımız zaten dağıtım uygulamasını bildiği için bu tip sıra ve kuyruğa geçmiyor ve kömürünü alıyor. Uygulama hakkında bilgisi olmayan vatandaşlarımız dağıtım personelimizden de bilgi alabilir. Kendi aralarında sıra yaparak mağdur olmalarına gerek yoktur” uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilişim