Yıkımın ilk iki gününü emekliler takip ederken, üçüncü yani son günü ise her kesim vatandaş takip etti. Mesleğin duyarlılığı olsa gerek Cumhuriyet Alanı’na biriken sayısı yüzleri bulan kalabalık topluluğunu ve üst düzey güvenlik önlemlerini bir arada görünce bizde gazeteye geçemedik ve yıkımı takip eden ekibe dahil olduk. Bir yandan riskli ve zor yıkım devam ederken, bir yandan da Yozgatlı vatandaşlar ile sohbet etme imkanımız oldu. İstedik ki siyasete biraz mola verelim, istedik ki biraz gündemi sokağa ve vatandaşa çekelim. 


Yıkımı neden takip ediyorsunuz, neden bu kadar kalabalık bir topluluk burada yıkımı izliyor diye sorduğumuzda ilginç cevaplar aldık. Hasan amcaya sorduk ilk olarak pür dikkat kesilmiş, iş makinesinin hareketlerini izliyordu. Cumhuriyet Alanı sanki olağanüstü bir hal yaşıyordu. Hasan amca bize tebessümle “Sinema izliyoruz. Ne yapalım gidecek, gelecek bir yer yok bizde bununla oyalanıyoruz” dedi. 
Alınan güvenlik önlemlerini yeterli bulan Hasan amca vatandaşların dikkatsizliğinden dertlendi. Daha sonra ise Tahsin amcayla görüştük işi biraz mizaha dökmek, okuyucuları da gündemin dışına çıkararak bir Cumartesi günü rahatlığıyla ve huzuruyla buluşturmak istedik bu haberde. Tahsin amca ise yaşının 80’e dayandığını ve kendi dönemlerinde bu denli güçlü iş makineleri bulunmadığını ifade ederek, biraz hayret biraz da beğeniyle yıkım izlediğini söyledi. 
Tahsin amca “Evvelden böyle güçlü makineler yoktu. Dikkatimizi çekiyor, baksana koskoca binaya gücü yetiyor helal olsun” yorumunda bulundu. Evet Yozgat’ın Cuma gününün gündemini bu yıkım işgal etti. Bana sorarsanız iyide etti. Seçimler öncesi hepimizi saran tozlu siyaset ve aday adayı bulutu yerine memlekete hayırlı bir yatırıma dönüşecek hizmetin temelleri için, eskiyen köhne bir yapının yıkılışına şahit olduk. Eski binaya vurulan her darbe için Yozgatlı gelecek adına umutlandı kendince. Kimisinde aş umudu, kimisinde iş umudu… Yıkımda görev alanlarında hakkını vermek gerekiyor sanırım. Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçarslan güvenlik tedbirlerini bizzat kendisi aldı ve takibini yaptı. Emniyet güçleriyle belediye görevlileri koordineli çalıştı. Son olarak yıkımı başarıyla tamamlayan iş makinesi operatörüne üniversite öğrencileri ve bazı vatandaşlar alkışta bulundu. Cuma günü Yozgat için ilginç, mizah dolu ve farklı bir gündü anlayacağınız. Cuma günü vatandaş her şeyi bıraktı ve yıkımı konuştu.


Editör: TE Bilişim