Yozgat Belediyesi Kurban Bayramı öncesi 5 ayrı yerde kurban kesim alanı oluşturdu. Vatandaşlar kurbanlarını belirlenen yerlerde kesmeye özen gösterirken, yapılan kurban kesim yerlerinin düz bir alan olarak yapılması ve eğim vermemesi dolayısıyla kesilen kurbanların kan ve diğer artıklarının olduğu yerde kaldığı ve temizlenmekte güçlük çekildiğinden yakındılar.
Ali Taşkın isimli vatandaş, kurban kesmek için Ankara’dan geldiklerini belirterek, “Belediye çok güzel kurban kesim alanları yapmış, kurban askıları yapmış, hayvanları bağlamak için demir çubuklar yapmışlar. Fakat kanın gitmesi ve atıkların daha rahat temizlenmesi için eğim verilmemiş. Bu da kurban kesenleri zor durumda bırakıyor. Kan ortada toplanıyor ve ya diğer kurban kesen vatandaşın olduğu yere akıyor.
Burayı yaparken kısım kısım eğim vermeleri gerekirdi. Eğim verilmiş olsaydı kimse kimseyi rahatsız etmez temizlikler daha rahat yapılırdı. İnşallah bu eksikliği önümüzdeki Kurban Bayramına düzeltirler, vatandaş daha rahat kurbanını kesmiş olur” dedi.

Editör: TE Bilişim