Yozgat Celal Atik Spor Salonunda düzenlenen yemin törenine Vali Kemal Yurtnaç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin yakınları katıldı.
Törende askerlerin yemin etmesinden sonra bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, asker yakınlarına seslenerek, "Bu görkemli tabloyu oluşturan dosta güven düşmana korku veren sizi heyecan ile selamlayan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır" dedi.
Daha sonra askerlere seslenen Albay Yıldırım, "Genç silah arkadaşlarım ve evlatlarım sizler biraz önce milletimiz ve bağımsızlığının sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve kıymetli konukların huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant vatan ve millet sevgisi vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere mutlak itaatin simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun kabul belgesidir" diye konuştu.
Daha sonra konuşan Vali Kemal Yurtnaç ise, Yozgat’ın yiğidin harman olduğu Anadolu’nun güzide memleketlerinden biri olduğunu söyledi.
Her milletin farkı özelliklerinin olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Her milletin belli karakteristik özellikleri vardır. Türk Milleti’nin de kanında kahramanlık var. Bunu uzun yıllar önce Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de destan yazan bir milletin evlatları olarak söylüyoruz. Son olarak da 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterilen kahramanlık, tüm dünyaya Türk’ün kanında kahramanlık olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.
Adını peygamberimizin adından alan şerefli bir ordumuzun olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, “Askerimiz ve polisimiz bu ülkede huzurun teminatıdır. Siz de bugün burada yeminlerimizi ederek, asker oldunuz. Üstleriniz gibi aynı sorumluluğu devam ettirmek için görevinizi yapacaksınız. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.
Vali Yurtnaç, yemin töreni için salonda bulunan asker yakınlarına da seslenerek, “Evlatlarınız bizlere emanet gözleriniz arkada kalmasın” ifadelerini kullandı. 
Yemin töreninin ardından askerler ile yakınları bir araya geldi. Mutlu ve duygusal anlar bir arada yaşanırken, bazı askerler minik evlatlarını bağrına basarak hasret giderirken, bazıları da anne ve babalarına sarılarak hasret giderdi.

Editör: TE Bilişim