Belediye Başkanı Yusuf Başer, Van’daki depremzedelere yönelik il genelinde yardım seferberliği başlattıklarını söyledi.
    Başer, yaptığı açıklamada Van’da deprem sonrası mağdur olan binlerce insan için Yozgat’ta da önemli bir yardım kampanyasının altına imza attıklarını belirterek;
    “Van’da mağdur olan vatandaşlarımıza yönelik battaniye, bebek bezi, mama ve nakdi yardımlar toplanacak. Eczacılar Odası ile de gerekli görüşmelerimizi yaptık. Kurum ve kişiler yardım kampanyamıza katılabilirler” dedi.
    Başkan Başer, yardım amaçlı bağışlanacak ürünlerin daha çok hiç kullanılmamış olmasına dikkat edeceklerini belirterek, Somali’de açlıkla mücadele eden insanların yanında olan Yozgatlıların Van’daki kardeşlerine de en iyi şekilde yardımcı olacağına inandığını ifade etti.
    Kampanyanın başbakanlık tarafından ülke genelinde organize edildiğini kaydeden Başer; “23 Ekim 2011 tarihinde Van’da meydana gelen depremde zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını bir an evvel sarmak amacıyla Başbakanlıkça düzenlenen yardım kampanyasına Yozgat’tan da en büyük desteği vereceğiz.
    Yardımlarını nakdi olarak yapmak isteyenler Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası’ndaki hesap numaralarına yardımlarını gönderebilirler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim