Son günlerde ortaya çıkan dolandırıcılık olayı pes dedirtti. Özellikle Ankara’da yaşayan işadamı ya da tanınmış kişileri sözde Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç tarafından aradıklarını söyleyerek engelliler için yardım talep eden kişilerin bu yöntemle pek çok işadamına ulaştığı ortaya çıktı.
Gazetemizin pek çok işadamı ile yaptığı görüşmeden edindiği bilgilere göre dolandırıcılık olayı şu şekilde gerçekleşiyor: “İlk olarak Yozgatlı işadamı sözde Yozgat Valisi özel kalem müdürlüğü tarafından aranıyor ve tekerlekli sandalye alımı için destek talep ediliyor. Ardından aynı işadamı sözde Yozgat valisi kimliği adıyla aranıyor. İşadamlarının iyi niyeti ve devlet erkanına olan saygısını kullanmaya çalışan bu kişiler çok sayıda işadamına ulaşmayı başardı.”
Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, bu tür kişilere kesinlikle irtibat edilmemesini belirterek; “Gerekli suç duyurusunda bulunuyoruz. Bizim kimseden böyle bir talebimiz olmadı. Dolandırıcılara lütfen itibar etmeyelim” çağrısında bulundu. 
Editör: TE Bilişim