Yozgat Valisi Necati Şentürk, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğünde denetimlerde bulundu.

     Kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşlara hızlı, verimli, etkin ve kaliteli hizmet verilmesinin temel hedefleri olduğunu belirten Şentürk, Tapu ve Kadastro hizmetleri bakımından güzel gelişmeler yaşanmasından dolayı da mutluluk duyduğunu söyledi.

     Vali Şentürk, kurum hizmet binasına gelişinde, Vali Yardımcısı Nazife Yüceldi Aktaş, Yozgat Tapu Kadastro Bölge Müdürü Ömer Şahingöz ve diğer kurum yöneticileri tarafından karşılandı.

     Burada Vali Necati Şentürk'e Tapu Müdürlüğünde kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan ve saat 14.00'a kadar yapılan müracaatların evrak eksiği bulunmaması halinde aynı gün içerisinde tüm işlemlerinin bitirilmesi amaçlanan ''Ön Başvuru Sistemi'' ile ilgili tanıtım yapıldı.

     İşlemlerini yaptıran vatandaşlarla sohbet eden Şentürk, hizmetle ilgili talep, şikayet ve önerileri dinledi.

     Daha sonra Tapu Müdürlüğü büro hizmet birimlerinde denetimlerde bulunan Vali Necati Şentürk, çalışanlardan görevleri hakkında bilgiler aldı. Kurum çalışanlarına görevlerine ilişkin sorular yönelten Vali Şentürk, arşiv denetimi sırasında ise Osmanlıca ve Türkçe yazılı Tapu Kayıt defterlerine baktı, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Ömer Şahingöz'den kurumla ilgili brifing aldı.

     Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşlara şeffaf, hızlı, verimli, etkin ve kaliteli hizmet verilmesinin temel hedefleri olduğunu belirten Vali Şentürk, denetlemeleri sonunda şu açıklamada bulundu:

     ''Bugün denetimde bulunduğumuz Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğünde Tapu ve Kadastro hizmetleri bakımından güzel gelişmeler yaşandığını gördük. İşlemlerini yaptıran vatandaşlarımızla görüşüp, talep veya şikayetlerini bildirmelerini istedik. Kendileri de, kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan ve evrak eksiği bulunmaması halinde aynı gün içerisinde tüm işlemlerinin bitirilmesi amaçlanan Ön Başvuru Sistemi ve diğer işlemler bakımdan kolaylıklar sağlandığını belirtip, teşekkürlerini ilettiler. Bunlar güzel ve olumlu gelişmelerdir, mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.''

Editör: TE Bilişim