Ulusal Eylem Planı doğrultusunda Yozgat’ta ‘Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu’ toplantısı düzenlendi. Vali Yardımcısı Yavuz Güner başkanlığında, ilgili kurumların  temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda uyuşturucu ile etkin mücadelenin yöntemleri konuşuldu. 
Bir bölümü basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonunda gazetemize açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Yavuz Güner, akıl ve beden sağlığının en büyük düşmanı olan uyuşturucu ile mücadelede kapsamında Yozgat’ta da gerekli önemlerin alındığını söyledi.
Güner, uyuşturucu bağımlılığının toplumu tehdit eden en önemli sorunlardan bir tanesi olduğunu belirterek; “Tüm dünyada sorun haline gelen uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı son yıllarda Türkiye için de önemli bir sorun haline gelmiş durumdadır. Sekreteryası Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen koordinasyon toplantımızda uyuşturucu kullanımının ve satışının önlenmesi, risk grupları ile ilgili tüm kurumların daha etkin çalışmalar yapması, kurumlar arasında eşgüdüm ve işbirliğinin sağlanması, çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması için projeler geliştirilmesi, eğitim yoluyla gençlerin sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi gibi pek çok önemli konuda kararlar aldık” dedi.
Vali Yardımcısı Yavuz Güner, toplantı neticesinde hazırlanan İl Uyuşturucu Eylem Planı doğrultusunda gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında istişare ve planlamaların yapıldığını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim