Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerince uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan, temin eden, ticaretini yapan şahısların faaliyetleri ve mensuplarının deşifresine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, Sorgun ilçesinde M. E. (25) 89 ve Y. G. (31) isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptığı yönünde bilgi aldı.
Bunun üzerine bir operasyon başlatan emniyet ekipleri M.E ve Y.G’yi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 18 adet extacy hap, 1 gram sentetik kannobinoid maddesi ve 89,03 gram esrar maddesi ele geçirdi.
 Daha sonra operasyonu genişleten emniyet ekipleri H.C. (18), İ.Ü. (23), M.D. (31) ve M.V. (38) isimleri gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 3 kilitli poşet içerisinde daralı ağırlığı 10,59 gram kubar esrar, 5 adet uyuşturucu hap, 17,45 gram çedene, 2 adet tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 16 adet av fişeği  ele geçirildi.  Uyuşturucu Madde temini ve Ticareti, Uyuşturucu Madde kullandırma ve kullanımını kolaylaştırma suçu ile ilgili gözaltına alınan 6 kişi Yozgat Emniyet Müdürlüğünde yapılan sorgulamanın ardından Sorgun Adliyesine sevk edildi.



Editör: TE Bilişim