Taşkesen, asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi birçok ürünün piyasadaki denetimlerinden sorumlu olduklarını hatırlattı. Taşkesen, ‘’Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) olarak adlandırılan denetim faaliyetleri ile piyasada yer alan ve satışa sunulan ürünlerin güvenli bir şekilde kullanılmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Bakanlık olarak Ülkemizin 81 ilindeki İl Müdürlüklerimiz ve 700'e yakın sayıdaki denetçimiz ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için çalışmaktayız’’ dedi.

Taşkesen denetimlerde öncelikle ürünlerin sahip olması gereken ve ürünün güvenli bir şekilde üretildiğini gösteren belgelerin incelenmekte olduğunu, denetçiler tarafından gerek görülmesi durumunda ürün test ve muayeneye gönderildiğini, bu işlemler sonucunda güvensiz olduğu tespit edilen ürünler için piyasadan toplatmaya varan önlemler alınabildiğinin altını çizdi.

Taşkesen, kendilerine ulaşan her türlü ihbar ve şikâyeti soruşturduklarını, şikâyet sahibine yapılan işlemler hakkında mevzuatın belirlediği süreler içerisinde bilgi verdiklerini anlattı. Taşkesen, vatandaşların güvenli ürünleri kullanması, bu ürünleri tercih etmesi, güvensiz ürünler konusunda farkındalığa sahip olmasının ise en az yapılan denetimler kadar etkili ve önemli olduğuna dikkat çekti. Taşkesen, ‘’Hafta kapsamında ilimizde ürün güvenliği konusundaki bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. 18 Ekim 2017 tarihinde Toki Şehit Adem Cankurtaran İlk/ortaokulunda, 19 Ekim 2017 tarihinde Şehit Durmuş Delibaşı Anadolu Lisesinde öğrencilerimize yönelik bilinçlendirme sunumları gerçekleştireceğiz. 17 Ekim 2017 tarihinde 14.00-16.00 saatleri arasında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda ‘Ürün Güvenliği ve PGD faaliyetleri ile Asansörlerde Periyodik Muayene’ konulu bir toplantı düzenlenecektir. Konu ile ilgili görsel materyaller kullanılarak yapılacak olan faaliyetimize ilgili tüm kesimler davetlidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim