Yozgat İl Kültür Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleşen konferansa Vali Yardımcısı Salih Altun, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mualla Taşkesen, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Yozgat İl Müdürü Mualla Taşkesen, bakanlık olarak her yıl 16-20 Ekim tarihleri arasında ‘Ürün Güvenliği Haftası’nı kutlayarak, vatandaşları ürün güvenliği, kalite standartları, tüketici ve üretici sorumlulukları gibi konularda bilinçlendirdiklerini belirtti.
Vali Yardımcısı Salih Altun da, Türkiye’nin gelinen noktada bilim, sanayi ve teknolojiyi dünyadaki gelişmiş ülkelerle aynı düzeyde takip ettiğini, geçmişte kullanılan ürün ve teknolojik aletlerden dolayı meydana gelen kazalarında artık düşüşe geçtiğini ifade etti.
Vali Yardımcısı Altun, buna karşın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ürün güvenliği ve teknolojik aletlerden meydana gelebilecek kazalara üst düzeyde önem verdiğini söyleyerek, Ürün Güvenliği Haftası’nın bu açıdan önemli olduğuna dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şefi Adem Albayrak ve TSE Yozgat İl Temsilcisi Muhsin Yılmaz sunum yaptı.

Editör: TE Bilişim