Yozgat Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği ve  Hamiyet-Yet Çocuk Evleri mensubu çocuklar Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Biz seni görmeden sevdik” adlı kutlu doğum programı gerçekleştirdi.
Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Alay Komutanı Jan. Alb. Selçuk Yıldırım, Vali Yardımcıları Adnan Daldal, Yavuz Güner ve Gökhan İkitemur, Yozgat Belediye Başkan Vekili Ahmet Akgün,  Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İlçe Kaymakamları, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu Hami-yet Anneleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kutlu Doğum Haftası programı Yozgat Hami-yet Projesi ve Yozgat Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği tanıtım filmleri gösterimi ile başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, “Manevi yoğunluğu fazla olan bir günde, Peygamber Efendimiz’in dünyaya teşriflerini vesile kılarak,  böyle güzel bir kutlamada bulunmuş olmaktan dolayı kendimi son derece şanslı ve bahtiyar hissediyorum” diyerek başladığı sözlerine;" 14 asır önce Arabistan Yarımadası’nda dünyaya doğan bir güneş hükmünde, iki cihan serveri ve kainatın yüzü suyu hürmetine yaratıldığı o yüce nebinin ümmeti olmak, onun için söz söyleyebilmek bahtiyarlığın en yücesidir.  Kızgın Arap çöllerinde, cehaletin had safhada olduğu bir anda ve dönemde, insanların kendi öz kızlarından utanır oldukları veya helvadan yaptıkları puta önce tapıp sonra yedikleri  zamanda,  vücuda gelen, dünyayı şereflendiren o yüce nebi açtığı çığırla, getirdiği öğütlerle, nasihatlerle, Mevla’nın emirlerini bize tebliğleriyle şuan ki güzelliklerin yaşanmasının en büyük sebebidir" şeklinde devam etti.
 Herkesin mensup olduğu zümreyle, sivil toplum örgütü, aile ve sülalesiyle övündüğünü ancak Müslümanların ise dünya ve ahrette övüneceği en büyük övünç kaynağının Peygamber Efendimiz’in ümmeti olmak olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bugün  bir araya gelmemizin sebebi Kutlu Doğum Haftası. Bu haftayı bugün bize Yozgat Hami-Yet çocukları ve Yozgat Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’nin açmış olduğu çocuk evlerinde kalan çocuklarımız sunacaklar. Belki profesyonel bir eda göremeyeceksiniz ama burada ki performansı sevgili yavrularımız sunacaklar. Bunların hiçbiri profesyonel değil. Yüreklerini ortaya koyacaklar, sevgilerini ortaya koyacaklar, sizlere marifetlerini sergileyecekler.  Her bir çocuğumuz ayrı bir âlem, her bir çocuğumuz ayrı bir dünya, ayrı bir cihan "dedi.
Yüreklerde oluşan duygularla yıllar önce Hami-Yet Koruyucu Yetim Destek Projesi ve  Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Çocuk Evleri projelerinin ortaya çıktığını söyleyen Vali Yazıcı; "Şuan ülkemizin 15 ayrı yerinde yine aynı nezaket, aynı güzellik içerisinde aynı saygı, sevgi ve edep içerisinde Hami-Yet Koruyucu Yetim Destek Projesi uygulanıyor. İlimizde de 800 civarında annemiz ve 1500 civarında evladımız var. Yuvadaki çocuklarımızı mahalle ortamında yetiştirmek amacıyla hazırladığımız  Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Çocuk Evleri projesinde ise İstanbul’daki faaliyetimizde şuan 41 evimiz var. Yozgat’a geldikten sonra Bursa’ya gittik ve orada derneğimizi kurduk. Şuan orada da 9 tane evimiz var. Ankara’ya gittik orada da derneğimizi kurduk ve 10 evimiz de orada var. Memleketimiz Yozgat’ta ise 4 tane evimiz var. Her bir evimizde altışar çocuğumuz kalıyor ve toplamda 350 çocuğumuz bu  evlerde yaşıyor, hayata hazırlanıyor “ şeklinde konuştu.
 Mithat Lekesiz’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Sevda Tufan "Hoşgeldin" adlı şiir dinletisini sundu. Çocuk korosunun  hazırlamış olduğu ilahi dinletisi sonrasında Sevda Tufan , Ahmet Erdemir ve Safiye Gülsaçan tarafından "Sen Yoktun" adlı şiir,  Büşra Uzun ise "Sevgili Kasidesi" adlı şiiri okudu. Çocukların şiir ve ilahi dinletisi Orta Anadolu'nun en büyük salonlarından biri olan Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’ni hıncahınç dolduran  katılımcıların duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Çocuklar daha sonra hazırlamış oldukları içerisinde şeytanın vesveseleri ile ilgili derin mesajlar içeren ‘’Çok Şükür Rüyaymış’’ adlı oyunu sahnelediler. Tuval olarak ışıklı cam, boya yerine kum, fırça yerine parmaklarını kullanan Kum Sanatı Sanatçısı Ömer Faruk Elmas'ın kumdan  yaptığı tablolar büyük ilgi gördü. Programın devamında Araştırmacı Yazar Mehmet Paksu konferanslarında amacının Allah’ın kullarına Allah’ın Resulünü sevdirmek olduğunu ifade ederek "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed" konulu konferans verdi.

Editör: TE Bilişim