Yozgat Bozok Üniversitesi Kampusu içerisinde hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından yaptırılan Erdoğan Akdağ Camii ve Külliyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Üniversite Kamüsü'nde düzenlenen törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Temer Uçar, Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ, Yozgat Belediye Meclis Başkanı Ali Akgül, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun ve daire müdürleri katıldı.
AKDAĞ’DAN
MUTLULUK İFADESİ
Aynı zamanda Bozok Üniversitesi’nin hamisi, hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, üniversiteye külliyesi ile bir cami kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Akdağ; “24 Mart 2012 tarihinde temelini Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ ve tüm davetlilerle atmış olduğumuz cami ve külliyeyi bu gün açmış bulunmaktayız. 25 ay içerisinde bizlere büyük yardımları olanlara teşekkür ediyorum” dedi.
BOZDAĞ: “BİLİM
YUVALARININ
SAYISINI ARTIRDIK”
Burada bir konuşma yapan Adalet Bakanı Bozdağ, hükümet olarak Türkiye'nin dört bir yanını bilim kurumları ile donatmayı ana hedef edindiklerini belirterek, "Türkiye'nin 72 tane üniversitesi varken, bugün 180'den fazla üniversitesi var. Bununla iftihar ediyoruz. Hem Yozgat'ta hem Türkiye'nin bütün illerinde üniversitelerimiz var. Bilim alanını biz daha geniş bir biçimde rekabete açtık. Ankara'nın, İstanbul'un büyük merkezlerin bu alanda kurduğu tekel, hükümetlerimizin attığı adımlarla kırılmış oldu. Artık yarış daha fazla üniversite ile daha fazla bilim adamı ile daha fazla öğrenci ile daha fazla ille beraber yapılıyor. Bu tabii herkesi daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye ve daha iyi işler yapma konusunda ter dökmeye zorlayacaktır. Bundan da Türkiye'miz kazanacaktır. Rekabet her yerde hem kaliteyi getirir hem de oradaki üretimi artırır. Biz buna inanıyoruz. Türkiye'nin artık bilimsel alanda bütün illeri rekabet içerisindedir. Kültürel alanda bütün şehirleri rekabettedir. Üniversiteler ilde olmakla kalmıyor ilçelerde de birimleriyle donatıyor ve ülkemize ilimize büyük katkılar sunuyor" dedi.
25 BİN ÖĞRENCİYE
ÇIKACAK
Yozgat'ın, üniversite güçlendiğini, önümüzdeki zaman içerisinde öğrenci sayısının 25 bini bulacağına inandığını ifade eden Bozdağ, "Belki onunda üzerine çıkan öğrenci kapasitesiyle bilim alanında ürettikleriyle, teknoloji olarak, sanayi üniversite işbirliğini daha ileriye taşımak suretiyle hem Yozgat'ımıza hem Türkiye'mize hem de insanlığa büyük hizmetler yapacaktır. Buna inanıyorum. Yozgat'ta Bozok Üniversitesi elbette Yozgat'ın en önemli eseridir. Hükümetimizin Yozgat'taki en önemli eseri Bozok Üniversitesi'dir. Ama bu eserin, yola çıkanı, bu eseri bu hale getiren en fazla emektarı, işadamımız Erdoğan Akdağ Bey'dir. Biz tabiri caizse levhasını taktık. Eğer o bu eserleri ortaya koymamış olsaydı, belki Bozok Üniversitesi bugün bulunduğu noktada olamayabilirdi. Onun için Erdoğan Akdağ Bey'e ailesine, Yozgat'a verdikleri değerlerden ve kazandırdıkları eserlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Camii ve Külliyesini hizmete açıyoruz. Bu büyük eser için de teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Açılışta AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ve Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'da birer konuşma yaparak, Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ'a teşekkür edip, cami ve külliyenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da yaptığı konuşmada, bundan 22 yıl önce daha Bozok Üniversitesi kimliğine kavuşmadan geleceği gören ve bu ufku yakalayan hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ'ın adım attığını belirterek, "Hayırsever işadamımız Erdoğan Akdağ bey, Mimarlık mühendislik ve laboratuar binası, Fen edebiyat fakültesi, İktisadi ve idari bilimler fakültesi, kampus misafirhanesi ve İç Anadolu'nun en büyük kongre ve kültür merkezinden sonra cami ve külliyesini yaparak önemli bir hizmete imza atmaktadır. Camimiz 2012 yılında inşaata başlanan cami inşaatı iki yılda tamamlanarak üniversitemize teslim etmiştir. Hayırsever işadamımız Erdoğan Akdağ'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Erdoğan Akdağ Camii ve Külliyesi'nin açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.
ACİL SERVİS AÇILDI
Daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi hizmete açtı.
Açılış sırasında ambulansla acil bir hastanın gelmesi dikkat çekerken, yapılan konuşmalarda Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde acil servis hizmetinin verilmesinin Yozgat için önemli bir hizmet olduğuna vurgu yapıldı.

Editör: TE Bilişim