Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üniversite hayatına başlayan gençleri kötü alışkanlıklardan ve terörden korumak için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşürleri kayıt yaptıran öğrencilere dağıttı.
    Emniyet görevlileri öğrencilere, broşürün yanında ayrıca not defteri ve kalem hediye etti.Üniversite öğrencilerine uyarılarda bulunmak üzeren bastırılan broşürde, bir illegal oluşumun gençleri kullanmak için yürüttüğü faaliyetler şöyle sıralanıyor:"Örgüte katmayı planladıkları öğrencinin aile yapısı, zaafları, arkadaşları ve gelir düzeyi hakkında bilgi toplar. Gençlerle tanışarak onları terör örgütü tarafından düzenlenen çeşitli, konser, tiyatro, müzik grubu, gezi ve piknik gibi tekinliklerle katılmasını sağlayarak, diyalogları geliştirmeye çalışırlar, tanışılan gence terör örgütünün kitap ve dergilerini okuturlar.
    Gencin çeşitli protesto, miting gibi eylemlerde yer alması ve polisle karış karşıya gelmesi sağlanır, gencin bombalı ve silahlı terör eylemlerinin içerisinde yer alması sağlanır. Doğduğumuz andan itibaren aile grubunun bir üyesiyizdir. Bu ilk grubumuzun bizden, hayatta kalmak, başarılı ve iyi insan olmak beklentisi vardır. Tıpkı ömrümüz boyunca dahil olduğumuz bütün grupların beklentilerinin olması gibi. Bazı gruplar bizi bireysel özelliklerimiz ve farklılıklarımızla düşünmeye muhakeme ederek olumlu davranışlara sevk ederken, bazı gruplar, düşünmeyen, sorgulamayan, emir alan ve yerine getiren, insan olmanın getirilerinden çıkartıp, aynı sözleri tekrar eden faklı düşünme hakkı olmayan tek tip robotlar haline getirmeye çalışır.
    Tek tip insan modeli oluşturmanın en kolay yolu, kişiyi aynı tarda yazılı ve görsel yayınlara maruz bırakmak ve kişinin zihnin sadece bunlarla meşgul etmektir. Bu sebeple bunların farkında olan insan, dayatılanlara hayır diyebilen, sorgulayan kendisine anlatılan her şeye inanmayan ve kendisini maşa olarak kullandırmayan insandır."

Editör: TE Bilişim