Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü içinden geçen Yozgat-Kayseri karayolunda, yurttan fakülteye gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan Eğitim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi İsmail Say, Yozgat istikametinden süratle gelen otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanarak Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.
Acil serviste yapılan tüm müdahaleye rağmen talihsiz genç kurtarılamadı.Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Kara, kazazede öğrencinin olaydan kısa bir süre sonra hastane acil servisine bilinci kapalı olarak getirildiğini belirterek yapılan fizik muayene ve ayrıntılı tetkikler sonucunda kafatasında ve vücudunun birçok yerinde kırıklar saptandığını belirtti.
Akut şekilde gelişen beyin kanaması ve iç kanamalara bağlı olarak iki kez hastanın kalbinin durduğuna belirten Kara, “Hastaya yeniden canlandırma yapılmış ancak hasta yanıt vermemiştir.
Bunun neticesinde hasta saat 16.00 sularında vefat etti. 
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise öğrencinin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Hastanemiz tüm imkânlarını seferber etti. Bizzat başhekimimiz ve alanında uzman doktorlarımız hastamızla yakından ilgilendi.
Acil Servise ilk getirildiğinde ben de bizzat gelerek bilgi aldım” dedi.
Kazanın meydana geldiği yolun bir süredir kampus dışına taşınması için mücadele verdiklerini hatırlatan Uçar, “Bu olay uzun süredir kazanın gerçekleştiği yolun kampus dışına alınmasının gerekliliğini ve verdiğimiz çabanın haklılığını ortaya çıkarmıştır. Umarız gerekli önlemlerin alınmasından sorumlu olan kurum ve kuruluşlar bu süreci daha da hızlandırır ve sonuca bir an evvel ulaşırız. Bu elim kaza sonucunda hayatını kaybeden öğrencimiz İsmail Say’a Allah’tan rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere Üniversitemize başsağlığı dilerim” dedi. 
Editör: TE Bilişim