Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüs alanında yapılaşma çalışmaları devam ederken, kanalizasyon şebekesi ve diğer altyapı hizmetlerine bu yıl ağırlık verileceği bildirildi.

     İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata Yozgat İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüs alanının da içerisinde bulunduğu bölgede, kanalizasyon şebekesi çalışmalarının yapılabilmesine yönelik rektörlükle görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

     Bunun üzerine söz alan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Erdoğan Akdağ Kampüsündeki çalışmalar hakkında bilgiler verirken, ''Kampüs alanı içerisinde bu yıl kanalizasyon ve altyapıyla ilgili diğer çalışmalara ağırlık verilecek. Ancak bu yıl önceliğimiz kanalizasyon şebekesini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Büyüyen ve gelişen kampüsümüz içerisinde yeni açılacak okullarla birlikte öğrenci sayımızda da ciddi artışlar olacaktır, bu nedenle altyapıyla ilgili eksikliklerimizi bir an önce gidermeliyiz'' dedi.

     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, bölgede sadece Erdoğan Akdağ Kampüsünün bulunmadığını çevresinde Yurt-Kur'a ait öğrenci yurdu, bazı tesisler ile yeni binalar yapılarak, yeni bir yerleşim alanı oluşmaya başladığını hatırlattı.

     Bu nedenle bölgede sadece üniversiteye yönelik değil, çevresindeki gelişmelerin de dikkate alınarak bir çalışma yapılması konusunda gerek İller Bankası ve gerekse rektörlükle görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başer, ''Mevcut Biyolojik Arıtma tesisimize bu bölgedeki yapılaşmanın atıklarını taşıma imkanımız yok. Kot farkı var. O nedenle o bölgeye hitap edebilecek bir tesis yapılması gerekiyor.

                Rektörümüze malzeme konusunda belediye olarak destek verelim, bir de arıtma tesisi kurmalarını önerdik'' diye konuştu.

     İller Bankası Bölge Müdürü Ata yapılan açıklamaların ardından yeniden sözalarak, bölgede 30 bin nüfusa yetecek bir biyolojik arıtma tesis kurulmasının gerektiğini, kampüs altyapısıyla ilgili hazırlanan proje içerisinde arıtma tesisinin bulunmadığını, biyolojik arıtma tesisinin ayrı değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilişim