1 Kasım seçimleri öncesinde sözleşmeli çalışan kadro  sözü verilmesinin ardından kadro umutları artan Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri, verilen sözlerin yerine gelerek kadro verilecek günün heyecanını yaşıyor. 
2012 yılında sosyal medya üzerinden “Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu” kuruldu. Bu platform kısa süre içerisinde Türkiye genelinde ki tüm Geçici Kur’an Kursu Öğreticilerinin buluşma adresi oldu. Bu platform çatısında birbirine kenetlenen binlerce Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi seslerini yetkililere duyurabilmek için çok etkili ve güzel bir mücadele verdiler ve vermeye devam ediyorlar. 
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile Başbakan, Bakan ve milletvekilleri ile görüşerek haklarını dile getiren Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri, bu görüşmelerde devlet büyüklerinden ve siyasilerden çok defa söz aldı. Geçici Kur’an Kursu öğreticilerinin seslerine ulusal ve yerel basın  kuruluşları da ses verdi. 
Platformda organize olup, devlet büyüklerine ve siyasilere yüz binlerce twiitt  atarak taleplerini itelen Türkiye’nin dört bir yanındaki Geçici Kur’an Kursu öğreticileri yaşadıkları şehirlerin iktidar partisi il başkanlarını da ziyaret ederek seslerini duyurdular. 
Bunun yanı sıra yetkili sendika olan Diyanet-Sen bu kararlı insanların ikinci adresi oldu. Mücadelelerini Kur’an Kursu öğreticilerine yakışır şekilde edep, ahlak ve vefa dairesi içinde kimseyi incitmeden ve kırmadan yürütmüşler, yürütmeye devam ediyorlar. 4 yıldır süren bu mücadelelerin de hiç yılmamışlar, hiç ümitlerini kaybetmemişler.  Verilen sözlerin yerine getirileceğine dair inançlarını hiç kaybetmemişler. Şimdiler de Kur’an’a gönül vermiş inançlı ve ümitli gönüllerin sesi olan Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu kendilerine verilen sözün yerine getirilmesini ve kadrolu alarak bu kudsi vazifeyi yerine getirmek istiyorlar. 

KUTSAL GEREKÇELERİ VAR!
Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri ve Vekil İmamlar Platformu Başkanı Hatice Altunbaş, Kur’an Kursu öğreticilerinin haklı talebinin şu gerekçelerle açıkladı; 
“Hazret-i Peygamber (SAV)’in mesleğini ifa eden Geçici Kur’an Kursu öğreticileri;
Kur’an’a hasret gönüllere Kur’an’ı ilmek ilmek nakşetmek için,
Toplumun maruz kaldığı ahlak ve kimlik bunalımına karşı, Kur’an’ın ortaya koyduğu ilahi düsturlarla mücadele edebilmek ve yaşanabilir bir toplum inşa etmek için,
Kur’an’ın ve Hazret-i Peygamber(SAV)’in iman, ahlak, sevgi, saygı ve hoşgörü mesajını yeryüzünde yayabilmek için,
Kur’an’ın manevi iklimine muhtaç olan gönüllere, kalplere ve ruhlara Kur’an-ı Kerimi ulaştırabilmek için,
Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerime yakışır bir hizmet verebilmek için,
Vazifelerini Diyanet İşleri Başkanlığında kadrolu olarak yapmak istiyorlar. Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticileriyle aynı işe yapmalarına karşılık, Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticilerinin sahip olduğu sosyal ve ekonomik hiçbir hakka sahip olmayan Geçici Kur’an Kursu öğreticileri, maruz kaldıkları mağduriyetin giderilmesini ve  hak ettikleri kadro müjdesinin artık verilmesini istiyorlar.”

GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ KİMLERDİR? 

 1-Geçici Kur’an Kursu öğreticileri kar-kış, köy-kasaba, uzak-yakın demeden en ücra yerlere giderek Kur’an-ı kerimi öğretmeyi kendine vazife bilmiş insanlardır. Kutlu vazifelerinin ecrini Allah’tan bekleyen, geçici Kur’an kursu öğreticileri asgari ücretin bile çok altında, 600 lira gibi cüz’i bir ücretle çalışmaktadırlar, aldıkları 600 liranın da yarısını yol parası olarak vermektedirler.
2- Geçici Kur’an kursu öğreticileri, her sene sonunda istifa ettirilip, sene başında müftülükler tarafından defalarca mülakattan geçirilerek tekrar görevlerine başlatılan Kur’an kursu öğreticileri sağlık sigortasından yaralanmak için tam 3 ay beklemek zorunda olan çileli insanlardır. Çünkü her ay tam gün çalışmalarına rağmen sigortaları 10 gün olarak yatırılmaktadır.
3- Geçici Kur’an Kursu öğreticileri liyakat sahibi olan, ilahiyat ön lisans mezunu, ilahiyat lisans mezunu veya hafızlardan oluşmaktadır.
4- Geçici Kur’an Kursu öğreticileri, diyanet işleri başkanlığı tarafından iki yılda bir yapılan KPSS, DHBT ve her sene müftülüklerce yapılan mülakat sınavlarını hakkıyla kazandıktan sonra vazifelerini layıkıyla yapan donanımlı insanlardır.
5- Geçici Kur’an Kursu öğreticileri, sınavları kazandıktan sonra köyler ve kasabalarda ki kurslara gönderilirken donanımlı birer diyanet personeli iken,  kadro ve özlük hakları talep ettiklerinde yetersiz ve liyakatsiz oldukları ithamına maruz kalanlardır.
6- Geçici Kur’an Kursu öğreticileri, her an işlerine son verilecek olmanın korkusu ve üzüntüsünü her sabah yaşayarak kurslarına giden mağdur insanlardır. (Asıl İşi Yapan Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu)

Editör: TE Bilişim