Proje kapsamında hedef kitle olan çocuk ve gençlerin var olan yetenekleri ortaya çıkarılmaya çalışılırken, yeteneklerini geliştirme fırsatı da sunuluyor. Çocuk ve gençlerin toplumsallaşma sürecine katkıda bulunma, çocukları eğitime motive ederek eğitimlerine devam etmelerini sağlama ve geleceğe dair gerçekçi hedefler belirmenin amaçlandığı proje kapsamında etkinlik ve faaliyetler de sürüyor.
KURSLARA DEVAM
Proje kapsamında Cumhuriyet Ortaokulundan 15 öğrenciye yönelik gitar kursu, Atatürk Ortaokulundan 12 öğrenciye yönelik keman kursu, TOKİ Ortaokulundan 15 öğrenciye yönelik Hızlı Okuma Teknikleri Kursu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olimpik yüzme havuzunda 20 öğrenciye yönelik yüzme kursu, Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü bünyesinde 10 öğrenciye yönelik okçuluk kursu düzenlenirken, bazı kurslar başarıyla tamamlandı.
TURNUVA DÜZENLENDİ

Proje kapsamında Yozgat’ta bulunan liseler arasında Fair Play halı saha turnuvası düzenlendi. Turnuvaya katılım sağlayan öğrenciler ile il emniyet müdürlüğü tarafından hazırlanan kurslara katılım sağlayan öğrenciler ve kurs eğiticilerinin katıldığı programa Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kömürcü, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer katıldı.
ÖDÜL ALDILAR

Turnuvanın sonunda başarılı olan okullara ödülleri takdim edildi. Yimpaş’ta gerçekleşen ödül töreninde öğrencilerle protokol üyeleri yemekte bir araya geldi. Yemeğin ardından birinci olan Şehit Mustafa Aslan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne Vali Yardımcısı Yavuz Güner, ikinci olan Sürmeli Anadolu Lisesi’ne Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kömürcü ve üçüncü olan Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer tarafından kupaları takdim edildi.
Kupa töreninde konuşan Vali Yardımcısı Yavuz Güner, turnuvada centilmence mücadele eden okulları tebrik etti. Yavuz Güner, “Sportif faaliyetlerde göstermiş olduğunuz başarıyı derslerinizde de görmeyi arzu ediyoruz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Programın sonunda katılımcılarla birlikte sinemada film izlendi.

Editör: TE Bilişim