Bozok Üniversitesi ile Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) protokolü imzaladı.

     Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 16 tane Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun olduğunu anımsatarak, Yozgat'ın pilot bölge olduğunu, bu nedenle de Adalet Meslek Okulunun farkını ortaya koymaya çalıştıkları için UYAP'ı imzaladıklarını ifade etti.

     Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise, ''Ulusal yargılama projesi kapsamında ülkemizin en gelişmiş sistemi kullanılmakta, bu sistem Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere mahkemeler, icra müdürlükleri ve diğer birimlerde kullanılmaktadır. Bu sistem bir internet ağı içerisinde tüm bilgi ve belgelere en seri şekilde ulaşılmasını sağlamaktadır'' dedi.

     Yeldan, sistemin yapılan tüm işlemlerin elektronik arşivde tutulmasını sağladığını da vurgulayarak, ''Şu anda sistemi uygulayabilecek yardımcı personel olmadığından uygulamada zorluk çekiliyor. Bozok Üniversitesi ile yaptığımız UYAP ile resmen Adalet Meslek Yüksek Okulunun müfredatına girecek olan proje ile zabıt katibi gibi yardımcı personeller yetiştirilmesini sağlanacak, umarım başarılı olur'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim