Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76’inci yıldönümünde Yerköy’ de düzenlenen çeşitli programlarla anıldı. Yerköy Kaymakamlığı tarafından hazırlanan anma programı Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ve 2 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Anma programına daha sonra Yerköy 80. Yıl Ortaokulu Konferans salonunda devam edildi. Anma programına, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Abidin Işılak, okul müdürleri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Törende günün anlam ve önemini binaen bir konuşma yapan Yerköy Mesleki Teknik ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni İsmet Öztürk, Atatürk’ün dünya üzerine gelmiş en büyük devlet adamı olduğunu söyledi. Öztürk, “Türk ulusunu, bağımsızlığına kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümün 75. yılında rahmetle anıyoruz. 10 Kasımlar, artık Atatürk’ün aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır.10 Kasımların Atatürk’ün hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür” dedi.
Konuşmaların ardından Atatürk’ün Hayatı, Askeri Kişiliği, Ekonomik ve Siyasi görüşlerini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.

Editör: TE Bilişim