Yozgat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü olan 15 Ocak’ta tarihi Çapanoğlu Büyük Camii’nde mevlidi şerif okutuldu.
    Mevlide Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, MHP Eski İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ecz.Mehmet Ali Çakır, MHP İl Genel Meclis Üyesi Ümit Şahbaz ve cami cemaati hazır katıldı.
    Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, Sarıkamış’ın Türk milletinin sarsılmaz imanının göstergesi olduğunu söyledi.
    “Sahipsiz kalan vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır”, duygusunun yaşanmasıdır Sarıkamış” diyen Gülbaş; “Olumsuz hava şartları ve imkânsızlıklara rağmen binlerce vatan evladının ‘ Biz Bu Ülkeyi Karşılıksız Sevdik’ demesinin adıdır Sarıkamış. Sarıkamış’ı anlamak için sevdanın adının ne olduğunu bilmek gerekir. Bu sevginin adı sadece ana, baba, yar demek değildir.
    Bu sevginin adı vatan, bu sevginin adı bayrak, bu sevginin adı millet bekasıdır. Allah-u Ekber dağlarında dondurucu soğuğa rağmen verdikleri mücadele, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünün öneminin tüm dünyaya gösteren bir harekettir. İşte biz böyle bir ecdadın torunlarıyız, böyle bir ecdadın yarınlarıyız.
    Bizler milliyetçi Türkiye’nin mimarları olarak diyoruz ki! Bir olalım, birlik olalım, beraberce olalım. Geçmişimizden aldığımız ruh ile geleceğe daha berrak bakalım. Bundan 96 yıl önce birlik ve bağımsız olma duygularıyla yola çıkan, 90 Bin Sarıkamış kahramanını rahmet ve minnet ile anarken, Yozgat Ülkü Ocakları olarak onları hatırlamanın onların aziz ruhlarına fatihalar dualar okumanın bugün onlar için en gerekli unsur oldugunu düşünüp bu Mevlidi Şerifi organize ettik.Bu vesile ile de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz, ebediyete ulaşmış kıymetli ecdadımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Aziz atalarımız ruhlarınız şad mekânınız cennet olsun” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim