Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, 23 Nisan 1920’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu söyledi. 
“Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır düşüncesi ışığında hem saltanata hem de işgal güçlerine karşı başlatılan milli mücadele hareketiyle, ulusal egemenliğe dayalı tam bağımsız bir Türkiye'nin temelleri atılmıştır” diyen Küçükduman; 
“Bu nedenle 23 Nisan 1920, Türk halkı için önemli bir dönüm noktasıdır. İlk defa 1929 yılında bayram olarak kutlanmaya başlanan 23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya barışının simgesi olarak görülen dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Ulu önder Atatürk'e göre çocuklar, milletin geleceği, yeni Cumhuriyetin bekçileridir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, bugünü çocuklara armağan etmiştir. 
Büyük önderin Cumhuriyeti emanet ettiği çocuklar son yıllarda kendilerinden büyük yüklerin taşıyıcısı olmak zorunda bırakılmış, çocukluklarını yaşayamamış ve çocuk işçi, çocuk gelin, çocuk kurban olarak gündemde yer almaya başlamışlardır. Ne yazık ki 2013 yılında 55 çocuk iş cinayetlerine kurban gitmiş, her üç evlilikten biri çocuk evliliği olarak istatistiklere geçmiş ve yaklaşık 633 çocuğun yaşam hakkı çeşitli nedenlerle elinden alınmıştır. Ayrıca eğitimde 4+4+4 sisteminin uygulamaya konulmasıyla, 136 bin öğrencinin örgün eğitimi bıraktığı saptanmıştır.
 Bugün gelinen noktada biz Ülkü Ocakları aynı azim ve kararlılığı göstererek çocuklarımıza onurlu bir gelecek ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için mücadele ateşini yakmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, memleketi ışığa boğacak olan çocuklarımızın ve egemenliği kayıtsız şartsız sürdürecek olan milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle anıyoruz.”

Editör: TE Bilişim